e-villamos online szaklap

Elérhető az új villámvédelmi segédlet

| | |  0 | |

A Magyar Mérnöki Kamara honlapján elérhetők és letölthetők a feladatalapú pályázati rendszerben (FAP) idén elkészült új mérnöki segédletek. A Tudástárban található művek elkészítését az MMK összesen több mint 13 millió forinttal támogatta.

A több mint tucatnyi új segédlet közül az Elektrotechnikai Tagozat gondozásában a „A nem norma szerinti villámvédelem egységes műszaki követelményrendszerének kialakítása és javaslat a teljes villámvédelmi szabályrendszer jövőbeli egységesítésére” című anyag jelent meg.

A pályázat keretében elkészült anyag elsődleges célja egy egységes szerkezetű, korszerű, a létesítési gyakorlatban alkalmazható, az érvényben lévő szabványokkal, jogszabályokkal koherens, a szakmapolitikai célkitűzésekhez igazodó műszaki követelményrendszer kialakítása volt, mely a jövőben alkalmazható a nem norma szerinti villámvédelmi rendszerek felújítása, áttervezése, felülvizsgálata esetén.

A kiadványok a https://mmk.hu/tagjainknak/tudastar/letoltheto-dokumentumok oldalon érhetők el.

A letöltéshez az e-Mérnök rendszerbe való bejelentkezés szükséges. Ha még nem adta meg ügyfélkapu bejelentkezési adatait, abban az esetben kérjük, hogy küldje meg a személyi igazolványán szereplő „viselt nevét” és az ügyfélkapu rendszerben regisztrált email címét az e-mernok@mmk.hu címre. (Ha nem rendelkezik ügyfélkapuval, abban az esetben szintén az e-mernok@mmk.hu címen tud email cím és jelszó alapú hozzáférést kérni.)

Ugyanitt megtalálhatók az előző években készült mérnöki segédletek is. Az összes elérhető segédletet és útmutatót, azok rövid leírásával együtt, bejelentkezés nélkül is megtekintheti ebben a listában: elérhető dokumentumok.

Az új villámvédelmi segédlet bejelentkezés után ezen a linekn érhető el: https://mmk.hu/tagjainknak/tudastar/letoltheto-dokumentumok#elektrotechnikai

Az Elektrotechnikai Tagozat FAP anyagáról korábban itt írtunk.

Villámvédelem

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul