e-villamos online szaklap

Hasznos megoldások otthoni munkavégzéshez

| | |  0 | |

Hasznos megoldások otthoni munkavégzéshez

Az elmúlt hónapokban egyre inkább hátterbe szorult a hagyományos irodai munkavégzés, helyette pedig a Home Office került előtérbe. A járványhelyzetre való tekintettel olyan munkáltatóknál is megjelenik az otthoni munkavégzés, ahol erre korábban nem volt példa.

Ehhez a munkavállaló otthonában olyan körülményeket kell biztosítania, ahol biztonságos munkakörnyezet mellett, a rendelkezésre álló műszaki eszközökkel munkakörét teljes mértékben el tudja látni. Ehhez azt is szükséges megállapítani, hogy rendelkezésre áll-e infrastruktúrális háttér (pl. internet, íróasztal, világítás, csatlakozóaljzatok a munkavégzés helyén, stb).

A Legrand kínálatában megtalálható POP-UP dobozok, vezeték nélküli töltők, elosztósorok  megoldást nyújtanak arra, hogy a munkavégzés helyén megfelelő csatlakozóaljzatokkal (erős- és gyengeáram egyaránt) biztosítsa a felhasználó számára a munkavégzést.

Praktikussága és széles felhasználási köre, valamint esztétikus megjelenése miatt nem csak irodákban, hanem otthonokban is egyre népszerűbbek a Legrand süllyesztett, felnyíló „POP-UP” dobozai. Leginkább áramforrásként, de hálózati, videó vagy audió csatlakozóként is használhatók tárgyalóasztalba, íróasztalba vagy konyhabútorba szerelve. A bútorlapba süllyeszthető termékek esetében a szereléshez szükséges rögzítő elemek a dobozban megtalálhatók (szigetelő doboz, rögzítőkeret). A bútorlap vastagságánál minimum 15 mm, maximum 40 mm a megengedett. A Legrand kínálatában elérhető 3 és 6, valamint 4 és 8 modulos, üres és előre felszerelt változatban is. A felszerelt változat többek között rendelkezik fehér 2P+F dugaljjal, USB kimenettel, RJ 45 informatikai csatlakozóaljzattal, igény szerint pedig egyéb videó és audió csatlakozási lehetőséggel is választható a Legrand Program Mosaic szerelvénycsalád funkciói közül. Esztétikailag elegáns és letisztult, a bútorlapból pedig mindössze 5mm-rel emelkedik ki. A POP-UP dobozok elérhetők fehér, rozsdamentes acél, sárgaréz, fekete és alumínium színben. A burkolat anyaga halogén mentes, tűzálló és ellenáll a rozsda és hőmérsékleti változásoknak egyaránt. Akik maguk szeretnék felszerelni, érdemes üres POP-UP dobozt választani, ami tetszőlegesen szerelhető fel Program Mosaic bepattintható szerelvényekkel.

Abban az esetben, ha a munkavégzés közvetlen közelében nem állnak rendelkezésre csatlakozóaljzatok, a Legrand elosztósorai biztosítják ezt. A hagyományos elosztósorokon kívül megtalálhatók kínálatában olyan elosztósorok, amik moduláris Program Mosaic szerelvényekkel is felszerelhetők. Így a hagyományos 2P+F dugaljakon kívül az elosztósor felszerelhető USB, informatikai RJ45, videó vagy akár audió csatlakozóaljzatokkal is.

Eszközeink töltését azonban nem csak vezetes megoldással lehetséges tölteni. A QI szabványt alkalmazó vezeték nélküli indukciós töltők segítségével az okostelefonok töltése is egyszerűbbé válik. A vezeték nélküli töltőkben elhelyezett tekercsek és az okostelefon között létrejövő elektromágneses tér biztosítja az akkumulátor töltését. A vezeték nélküli töltők bútorlapba süllyeszthetők (Katalógus szám: 077580) vagy falon kívüli (Katalógus szám: 077598) szerelvényezéssel építhetők ki.

Bővebb információk a termék kínálatról:

POP-UP dobozok

Asztali elosztósorok

Vezeték nélküli töltés

Legrand

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul