e-villamos online szaklap

Tovább bővül a Legrand szekrényválasztéka

| | |  0 | |

Tovább bővül a Legrand szekrényválasztéka

A moduláris elosztószekrények területén az XL3 S néven bevezetett termékcsalád legnagyobb tagja válik elérhetővé. Az elosztószekrény-család három taggal jelent meg, melyek megnevezései a maximális névleges áramerősségükre utalnak a Legrandtól már megszokott módon.

A rendszer tervezésekor fontos szempont volt, hogy a raktáron tartott anyagok számossága csökkenjen, ezért igyekeztek úgy tervezni a kiegészítőket, hogy azok szekrény mérettől függetlenül használhatók legyenek, mondjuk egy előre bejelölt perforáció mentén vágva, vagy az azonos készüléket azonos tartóval lehessen rögzíteni a 630-as és a 4000-es szekrényekben. Ezekkel a raktározási helyek és készletértékek optimalizálhatók.

A legkisebb XL3 S 160 névre hallgató elosztó már a 2018-as évben forgalmazásra került, amivel igyekeztük felkelteni a piaci szereplők figyelmét az nagyobb testvérek érkezése előtt. Ez a kedvező árú, széles mérettartománnyal rendelkező ( 2-8 sor; 24 vagy 36 modul/sor), egyszerűen szerelhető elosztó az irodai és kiskereskedelmi szektorban kínál kompromisszumok nélküli, dizájnos megoldást. Az elosztóban a kiemelhető fém keretre szerelt, fém tartókkal, 3 mélységben állítható kalapsínrendszerrel és konzolokkal 160 A-ig mindenféle készülék elhelyezhető. Az előlapokkal széppé varázsolható a külső megjelenés, amelyet a formatervezett teli, vagy üvegezett ajtók – a védettségi funkciókon felül – tovább díszítenek.

A nagyobb testvérek az XL3 S 630 és XL3 S 4000 névre hallgatnak, melyek a megszokott fehértől eltérő sötétszürke színük miatt könnyedén felismerhetők. Többféle elrendezésben lehet a sínezést kialakítani, amivel optimalizálni lehet a tér kihasználást és a helyszíni bekötéseket is könnyebbé lehet tenni. A sínek nem csak vízszintesen és függőlegesen helyezhetők el több helyre az elosztón belül tartók segítségével, de az egymás melletti elrendezésüket is meg lehet választani a különböző igényeknek megfelelően. Ezek lehetnek lépcsős, egymáshoz igazodó és ferde elrendezésűek, valamint a lapos rézsínek és az alumíniumsínek rögzíthetők ugyanazzal a síntartóval a megfelelően kialakított betétek használatával. A külső és belső kábeltokok pedig a költségoptimalizálásban segítenek, amellyel gazdaságosabban lehet megvalósítani a funkciókat. A közepes méretű, széles mérettartományú, max. 630 A-es elosztók az irodai és kereskedelmi szektor elosztóberendezéseinek területén fogja színesíteni a termékkínálatot a közeljövőben.

Az XL3 S 4000 termékcsalád robosztus kialakításban olyan új funkciókat mutat be, amelyekkel hasznos választás lehet az automatika- és vezérlőszekrények körében is, mivel létezik az XL3 szekrényekben már megszokott hagyományos és optimalizált energiaelosztási funkciók mellett szerelőlapos kialakítása is, ahol a különböző vezérlések tetszőlegesen helyezhetők el. Így nem kell lemondani az energiaelosztási megoldások előnyeiről a vezérlést is igénylő megoldásoknál. A réz (4000 A-ig) és alumínium (3200 A-ig) gyűjtősínezés tetszőlegesen és szükségszerűen kombinálható a csak szerelőlapon rögzíthető készülékekkel egy elosztón belül. A kisebb hosszúságú elosztó terekben pedig a sarokelemekkel kialakítható L, U, T alakzat is. A sarokelemekben készülék nem helyezhető el. Elérhető 2000 és 2200 mm magas, 16, 24, 36 modul és kábeltok széles méretekben.

Az XL3 S és az XL3 termékcsaládok mindegyike szerepel a Legrand kínálatában, így biztosítva megfelelő szekrényt a különböző alkalmazásokhoz, felhasználási területekre.

Az XL3 S szekrények szerkezete összeállítva érkezik, ezzel is csökkentve az összeszereléshez szükséges időt.

További információkért kérjük keresse fel a www.legrand.hu weboldalunkat!

Legrand

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul