e-villamos online szaklap

COVID-19 munkacsoport alakult

| | |  0 | |

COVID-19 munkacsoport alakult

Az Európai Energiaszabályozók Tanácsa (CEER) COVID-19 munkacsoportot hozott létre, hogy a tagállamok közösen nézzenek szembe a járványhelyzet okozta kihívásokkal az energiaszektorban.

A bizottságban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakértői is részt vesznek.

A CEER COVID-19 munkabizottság a koronavírus energiaszektorra gyakorolt hatásaival foglalkozik, melynek első ülését szeptember közepén tartották. A munkacsoportban résztvevő szakemberek az ellátásbiztonsággal, az energiaszektorban alkalmazott egészségügyi és járványügyi védekezéssel, a gazdasági és piaci hatásokkal, a védendő fogyasztókkal kapcsolatos kérdésekkel és a határkeresztező együttműködésekkel foglalkoznak kiemelten. A platform egyúttal strukturált lehetőséget teremt az uniós nemzeti szabályozó hatóságok között a legjobb gyakorlatok bemutatására, valamint megosztására.

A CEER 2003-ban jött létre az energiafogyasztók érdekeinek érvényesítése érdekében. Teljes jogú tagjai között van az összes EU tagállam, továbbá Izland és Norvégia energetikát felügyelő hatóságai, illetve megfigyelő státusszal rendelkezik a szervezetben Albánia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Koszovó, Moldova, Montenegró, Szerbia, Svájc és Észak-Macedónia.

A CEER célja, hogy elősegítse a nemzeti szabályozó hatóságok közötti együttműködést, párbeszédet, hozzájárulva ezzel a tagállamok egységes jogalkalmazásához. Különösen fontos ez az együttműködés, amikor egy világjárvány okozta nehézségekkel kell megküzdenie az embereknek, amely az élet minden területére, így az energiatermelésre, szállításra és kereskedelemre is hatással van.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul