e-villamos online szaklap

Stockholm helyett Genfben lesz az IEC-közgyűlés szűkített programmal

| | |  0 | |

A 2020. évi IEC-közgyűlést Stockholmban tartották volna október 5–9. között. Előtte, szeptember 28-tól kezdődően került volna sor a műszaki bizottságok üléseire. Azonban a koronavírus okozta veszély a tradicionális munkamódszerek változtatását is kikényszeríti.

Figyelembe véve a Covid–19 gyors globális elterjedését és az egészségügyi veszélyhelyzet kiszámíthatatlanságát, az IEC Svéd Nemzeti Bizottsága felkereste az IEC elnökét és főtitkárát, és megvitatták az IEC 2020. évi ülésének szervezésével, illetve az ülés elmaradásával kapcsolatos gazdasági kockázatokat. Miután a Svéd Nemzeti Bizottság és az IEC Végrehajtó Bizottság (ExCo) alaposan elemezte a helyzetet és a 2020. évi közgyűlés megszervezésével kapcsolatos pénzügyi terhelést, arra a következtetésre jutottak, hogy a 2020. évi közgyűlés előkészületeinek folytatása indokolatlan pénzügyi terhet jelentene, különösen, ha a szervezés előrehaladott szakaszában kellene törölni az eseményt.

Az IEC Végrehajtó Bizottsága arra a döntésre jutott, hogy 2020 végén az IEC központi irodáiban, Genfben (Svájc) tartják meg a csökkentett (csak a vezetői ülésekre korlátozott) közgyűlést november 9–13. között.

Az eredetileg a 2020-as közgyűlésre tervezett műszaki bizottságok üléseit átütemezik vagy virtuális ülések formájában tartják meg. A nemzeti bizottságokat arra ösztönzik, hogy fontolják meg ezeknek az üléseknek a megrendezését, felkérve őket, hogy közvetlenül lépjenek kapcsolatba az illetékes műszaki bizottsággal.

Kosák Gábor
Forrás: mszt.hu

Szabvány

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul