e-villamos online szaklap

Számít a véleménye: akciócsomag az építőipar megsegítésére

| | |  0 | |

Számít a véleménye: akciócsomag az építőipar megsegítésére

A COVID-19 vírus okozta pandémiás helyzet magyarországi építőiparra gyakorolt negatív  hatásainak enyhítése és kezelése érdekében kérjük a kollégák véleményét és javaslatait.

Dr. habil Boros Anita államtitkár asszony megbízásából Huszár Barbara, az ITM Stratégiai Főosztályának vezetője kereste meg – több szakmai szervezettel együtt – a Magyar Mérnöki Kamarát és tájékoztatta, hogy a COVID-19 vírus okozta pandémiás helyzet magyarországi építőiparra gyakorolt negatív  hatásainak enyhítése és kezelése érdekében egy építőipari javaslatcsomag kidolgozását kezdte meg az Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság. 

A megkeresésben kérte kamaránk segítségét és közreműködését annak érdekében, hogy az akciócsomag olyan célzott intézkedéseket tartalmazzon, amelyek a leghatékonyabban és a legrövidebb időn belül segíthetik az építőipart. Ennek keretében kérte, hogy a kamara foglalja össze azokat a tapasztalatokat és felmerült kockázatokat, melyekkel a kialakult helyzetben az iparági és a hozzájuk kapcsolódó szektorok szereplői szembesülnek, illetve a kamara tegye meg javaslatait, amelyek segítségével enyhíthető a koronavírus építőiparra gyakorolt hatása. 

A kérés rendszeres tájékoztatásra és a javaslatok eljuttatására irányul, amelynek keretében a Főosztályvezető asszony kérése szerint a kamara a javaslatokat egy dokumentumban összegyűjtve heti rendszerességgel, minden pénteken 10:00-ig küldje meg az ITM jelzett főosztálya részére.

Ugyanakkor a Stratégiai Főosztály minden pénteken 14 óráig eljuttatja a kamarának és a többi közreműködő szakmai szervezetnek az adott héten beérkezett javaslatok tárca szintű összefoglalóját.

A veszélyhelyzet következtében előállt és a jövőben bekövetkező problémák lehetséges megoldása a kamara tagjainak alapvető szakmai és egzisztenciális érdeke. Ezért alapvető jelentőségű, hogy minden ezzel kapcsolatban keletkező javaslat eljuthasson a kormányzati intézkedéseket előkészítőkhöz és ott – a kamarával egyeztetve – megfelelő intézkedések alapja legyen.

Ennek érdekében kérjük, hogy a kollégák küldjék meg számunkra mindazokat a tapasztalatokat és javaslatokat, amelyek a járvány miatti veszélyhelyzetben nehezítik vagy ellehetetlenítik tagjaink munkáját, akár munkavállalóként, egyéni vállalkozóként vagy kis-és középvállalkozások vezetőiként végzik tevékenységüket.

A beérkező javaslatokat összesítjük és minden pénteken 10 óráig eljuttatjuk az ITM részére. Az ITM-től kapott összefoglalókat pedig megérkezésüket követően tájékoztatásul természetesen megküldjük.

Az Elektrotechnikia Tagozat közreműködése

Tagozatunk rendszeresen továbbítani fogja a fent leírt kérésre a kun@hungaroproject.hu, illetve az info@e-villamos.hu címre beérkező javaslatokat.

Az időben történő továbbítás érdekében kérjük a javaslatokat csütörtökönként 12 óráig elküldeni.

Értelmezésünk szerint a levélben leírt ITM és az MMK  együttműködés folyamatos lesz, ennek általunk megismerhető  eredményeiről rendszeresen tájékoztatást fogunk adni.

Építőipar

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul