e-villamos online szaklap

Átadták a megújult Kandó Kollégiumot

| | |  0 | |

Átadták a megújult Kandó Kollégiumot

A másfél éve tartó rekonstrukciós beruházás befejeztével 2019. szeptember 19-én ünnepélyes keretek között adta át a Kandó Kálmán Kollégiumot.

Jelentős előrelépés az Óbudai Egyetem történetében, hogy a megújult, XXI. századi, európai színvonalú Kandó Kálmán Kollégiumot birtokba vehetik az Egyetem hallgatói. A létesítmény több mint 400 hallgató számára biztosít modern szállást felsőoktatási tanulmányaik idejére.

A Bécsi úton álló, 8 ezer négyzetméteres Kandó Kálmán Kollégium teljes rekonstrukciója 3400 millió forintos kormányzati támogatásból és 260 millió forint saját forrásból valósulhatott meg. A 2007-ben bezárt épületben 150 szoba újult meg.

Az Óbudai Egyetem népszerű a jelentkezők körében. Az aktív hallgatók száma mára több mint 11 300. Közel 1400-an jelezték igényüket kollégiumi elhelyezésre. Összesen, az Egyetem öt kollégiumában 1200 fő elhelyezéséről tudtak gondoskodni. Közülük 400 hallgatónak a Kandó Kollégiumban biztosítanak szállást felsőoktatási tanulmányaik idejére, emellett vendégoktatói apartmanok, sportolási célú és egyéb rendezvények megtartására alkalmas terek, tanulószobák is rendelkezésre állnak. Ezen kívül az épületben helyet kaptak oktatói szobák, valamint egy 48 fős számítógépes oktatóterem. Az épület mellett 40 férőhelyes kerékpártárolót is létesítettek. A projekt során a komplexum teljes akadálymentesítését elvégezték, valamint baba-mama szobákat és mozihelyiséget is kialakítottak. A fogyatékkal élő hallgatók számára speciális felszereltségű szobák állnak rendelkezésre.

Gondoltak a hallgatókra abból a szempontból is, hogy igény szerint a szabadidejük hasznos és kellemes eltöltéséhez alkalmas tereket biztosítsanak. Az épületen belül több száz fő befogadására alkalmas közösségi teret létesítettek, és a belső udvaron egy grillező-helyet alakíttattak ki. A rekonstrukciós munkálatok során nemcsak a kollégium, hanem az épületet körülvevő környezet is megújulhatott.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul