e-villamos online szaklap

42 helyszínnel jön az Erőművek Éjszakája

| | |  0 | |

42 helyszínnel jön az Erőművek Éjszakája

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakája programját.

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának fontos célkitűzése, hogy ösztönözze a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználását. Ennek egyik oldala az, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan takaríthatunk meg minél több energiát a mindennapok során otthonainkban, közintézményeinkben. A felhasznált energiát azonban elő is kell állítani, meg kell termelni. Ha tudatosan és takarékosan szeretnénk bánni energiaforrásainkkal, akkor jó, ha tudjuk azt is, hogy az energiát kik, hol, milyen eszközökkel és forrásokból, hogyan állítják elő.

2019. október 11-én 14 és 22 óra között országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve látogatóközpont nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, ahol ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők. A MEKH és a csatlakozó erőművek által szervezett Erőművek Éjszkáján a látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be az erőművek, valamint a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

Program célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a villamos energia és a távhő előállításának műszaki hátterével, érdekességeivel, az alapvető műszaki folyamatokkal és berendezésekkel. Az esemény ugyanakkor találkozási pont lehet az energiatermelés mint szakma iránt érdeklődő pályakezdő szakemberek és a leendő munkáltatók között.

A erőmű-látogatásokra az esemény honlapján lehet regisztrálni: https://eromuvekejszakaja.hu

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul