e-villamos online szaklap

2,1 MWp kapacitású új fotovoltaikus erőmű

| | |  0 | |

2,1 MWp kapacitású új fotovoltaikus erőmű

A Photon Energy NV bejelentette, hogy leányvállalata, a Photon Energy Solutions HU Kft. Nagyecseden megépített és a hálózathoz csatlakoztatott három, összesen 2,1 MWp kapacitású fotovoltaikus erőművet. Ezzel a bővítéssel a Csoport saját tulajdonú portfóliója 39,2 MWp-re növekedett.

Az erőművek összesen 4,4 hektár területet foglalnak el, az E.ON Tiszántúli Áramhálózat Zrt. hálózatához csatlakoznak, és évente mintegy 2,5 GWh elektromosságot fognak előállítani.

„A Nagyecseden található erőművek hálózathoz történő csatlakoztatása ékes bizonyítéka annak, hogy csapatunk képes a projektek gyors végrehajtására. A megszerzéstől számított nem több mint 127 nap alatt a csapat elkészítette a kiviteli tervet, frissítette az építési engedélyt, beszerezte az alkotóelemeket, valamint felépítette és a hálózathoz csatlakoztatta a három erőművet, miközben párhuzamosan egy másik projekten is dolgozik.” – mondta Georg Hotar, a Photon Energy vezérigazgatója, és hozzátette, hogy „A magyarországi piac stratégiai fontosságú a számunkra, és továbbra is bízunk benne, hogy a 2020-as év végére elérhetjük az 50 MWp saját tulajdonú erőmű kapacitást.”

A Csoport a teljesen saját tulajdonú projektcégeken az Aligoté Kft.-n, a Proma Mátra Kft.-n és a Mediátor Ingatlanközvetítő Kft.-n keresztül birtokolja és üzemelteti ezt a három erőművet. Mindegyik cég rendelkezik KÁT engedéllyel, mely lehetővé teszi a 32 Ft/KWh (mintegy 0,1 EUR/kWh) átvételi árat a következő 25 évben, a maximálisan elfogadott és támogatott 15 075 MWh elektromosság előállításával. A három erőmű várható teljes éves árbevétele 250 000 EUR.

Forrás: sajtóközlemény

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul