e-villamos online szaklap

2018-ban 81,9 MW-al bővült a háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítménye

| | |  0 | |

A háztartási méretű kiserőművek (HMKE) piacán 2018. negyedik negyedévében is folytatódott a növekedés. Az elmúlt évben összesen 81,9 MW új napelemet telepítettek – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) háztartási méretű kiserőművekről szóló negyedéves jelentésében.

2018 negyedik negyedévében 3060 darab háztartási méretű kiserőmű csatlakozott újonnan a hálózatra, összesen 22,0 MW beépített teljesítménnyel. Az újonnan telepített HMKE-k mind napelemes rendszerek voltak, 7,6 kW átlagos beépített teljesítménnyel.A MEKH összeállítása a napelemes rendszereket a felhasználók típusa és beépített teljesítménye szerint is elemzi. Eszerint 2018 negyedik negyedévében a természetes személyek 2558 darab napelemes HMKE-t telepítettek összesen 15,9 MW beépített teljesítménnyel, míg a nem természetes személyek (pl. vállalkozások, önkormányzatok, intézmények) 502 darab napelemes rendszert kapcsoltak a hálózatra, 6,1 MW beépített teljesítménnyel.

A háztartási méretű kiserőművek számának és kapacitásának bővüléséről szóló negyedéves összegző elemzések letölthetők a MEKH honlapjáról, ide kattintva.

HMKENaperőmű

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul