e-villamos online szaklap

Vezeték nélküli töltési megoldások

| | |  0 | |

Vezeték nélküli töltési megoldások

Az elmúlt években a vezeték nélküli töltés praktikussága és könnyen kezelhetősége miatt egyre elterjedtebbé vált. A mobilcégek prémium okostelefonjai már rendelkeznek ezzel a töltési technológiával. A piacon 3 szabvány létezik, melyek indukciós töltést és mágneses rezonanciát használnak.

Ezek közül a legelterjedtebbnek a Wireless Power Consortium (WPC) Qi szabványa bizonyul. Az adó és vevő tekercsei között elektromágneses tér jön létre, amin keresztül az adó tekercs elektromos áramot ad át a vevő tekercsnek, de ennek hatótávolsága mindössze néhány milliméter. A gyártók, köztünk a Legrand is törekszik a hatótávolság, töltési idő és teljesítmény hatékonyságának növelésére, folyamatos fejlesztésére.

A Legrand a piacon legelterjedtebb Qi szabványnak megfelelő indukciós töltője elérhető fali és bútorlapba süllyeszthető kivitelben, utóbbi mindössze 1,5 mm-rel emelkedik ki a bútorlapból. Az indukciós töltők elterjedése a közösségi terekben, vendéglátó egységekben, irodákban stb. is várható, mivel a Qi szabvány egyaránt kompatibilis Android és iOS rendszerekkel, valamint kényelmes töltési lehetőséget biztosít anélkül, hogy okostelefon-töltőnket mindig magunknál tartsuk.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul