e-villamos online szaklap

Schrack Design

Egyszerű és biztonságos elosztótervezés

| | |  0 | |

Schrack Design

A Schrack Design segítségével egyszerűen, gyorsan és a szabványnak megfelelő elosztóberendezést tervezhet. Az előnézeti és kapcsolási rajzok elkészítése mellett ellenőrizheti az elosztóberendezést melegedésre (630A-ig) is az IEC TR 60890 előírásai szerint.

A program a Schrack technic weboldaláról ingyenesen letölthető →

Melegedésszámítás

A „Hőmérséklet emelkedés számítás” gombra kattintva ellenőrizheti a kapcsolószekrény belső hőmérsékleti viszonyait.  A pontos számításhoz több paramétert is beállíthat, mint például a környezeti hőmérséklet vagy a szekrény telepítési módja.  Ezzel az ellenőrzéssel a tervezett elosztó biztonságos lesz.A szekrények hőleadó képessége számos tényezőtől függ. A hőleadó képességet befolyásolja a szekrény telepítési módja, mérete és méretének arányai. Minél nagyobb például a szekrény felülete, annál jobb a hőleadó képessége. Egy szabadonálló szekrény lényegesen nagyobb hőt képes leadni, mint egy süllyesztetten telepített ugyanolyan méretű szekrény.A szekrények hőleadó képességének számítási módját pontosan szabályozza a nemzetközi IEC TR 60890 szabvány és melegedés számítási eljárása kielégíti az EN61439 szabvány követelményeit, amely kivétel nélkül minden kisfeszültségű kapcsolóberendezés gyártására vonatkozik.

Termékkiválasztás

Az adatbázis több mint 10 000 Schrack terméket tartalmaz. Egyedi alkatrészeket is hozzáadhat az adatbázishoz. Az adatbázisból válassza ki az elosztóberendezés komponenseit és a szekrényt. A kiválasztott termékek az anyaglistába kerülnek.

Előnézet-tervezés

Egyszerűen húzza a szimbólumokat a rajzablakba és helyezze a megfelelő helyre a szekrényen belül.

Anyaglista

Az anyaglistában beállíthatja a termékek kívánt darabszámát. Az anyaglistából elölnézeti, egy- és háromvonalas kapcsolási rajzot készíthet. Az anyaglista bármikor módosítható, hozzáadhat és törölhet termékeket, valamint megtekintheti a kiválasztott termékek műszaki paramétereit.

Kapcsolási rajz készítése

Egy- és háromvonalas kapcsolási rajzot készíthet: egyszerűen húzza a komponenseket a rajz ablakba, a rajzkeretbe. Számos eszköz segíti a gyors rajzolást, például nagyon egyszerű megadni a leágazások megnevezését.

Melegedésszámítás

A „Hőmérséklet emelkedés számítás” gombra kattintva ellenőrizheti a kapcsolószekrény belső hőmérsékleti viszonyait.  A pontos számításhoz több paramétert is beállíthat, mint például a környezeti hőmérséklet vagy a szekrény telepítési módja. Ezzel az ellenőrzéssel a tervezett elosztó biztonságos lesz.

Exportálás és mentés

Az elosztóberendezés dokumentációját a jogszabályok szerint 10 évig meg kell őrizni. Néhány kattintással a dokumentációt lementheti vagy akár exportálhatja is (dxf, xls, txt).

Az Ön elosztóberendezése

Az EN61439 szerint tervezett
Hőmérsékletemelkedés-számítás az IEC TR 60890 algoritmusával az EN61439 szabvánnyal összhangban. A melegedésellenőrzést minden új és bővített elosztóberendezésre el kell végezni. A program alkalmazásával a tervezett berendezése biztonságos lesz.

Minőségi dokumentációval ellátott
Minden lényeges információt, adatot a projektről, a betervezett termékekről a program a nyomtatáshoz automatikusan összegyűjt, valamint javaslatot tesz az adattábla kitöltéséhez.

Egyszerűen megrendelhető
Ön megtervezi az elosztóberendezést, majd csak egy kattintás és a kiválasztott termékek a kosárba kerülnek a Schrack webáruházban.

Schrack

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul