e-villamos online szaklap

Theben KNX-rendszer Malajzia legmagasabb épületében

| | |  0 | |

Theben KNX-rendszer Malajzia legmagasabb épületében

A „Merkeda 118” néven ismert projekt 400 000 négyzetméter területet foglal magában. Az épületben lakó-, szállodai és kereskedelmi tevékenység is megtalálható. Az épület méreteihez híven, még a parkoló is lenyűgöző, több mint 8500 autó számára épült hely. Az épület Malajzia legmagasabb és a világ harmadik legmagasabb épülete lesz, mely 2024-ben készül el.

Fenntartható épület

A gigantikus méretek ellenére 3 zöldminősítő rendszer szerinti minősítést kap az épület a környezetbarát kivitelezést elismerendő: LEED, Green Building Index (GBI) és a GreenRE.

„Különösen büszkék vagyunk arra, hogy többek között mintegy 5800 Theben eszközt kell telepíteni az idő- és világításvezérlés területén, ideértve az időeltolódás-vezérlőket a parkolóban, fényerőszabályzókat a pódium területére és árnyékoló vezérlőket az éttermi területekre.” – mondta Paul Sebastian Schwenk vezérigazgató (Theben AG). VARIA vezérlő paneleken keresztül vezérelnek DALI és KNX készülékeket a lépcsőházakban, folyosókon, a mellékhelyiségekben és az irodai területeken.

A nyitott technológia, a jövőbeni bővíthetőség és a flexibilitás miatt a KNX épületautomatizálási szabványát választották az épület vezérlésére. A tervezést és az integrációt a tapasztalt KNX szakemberek végzik. Még a projekt előtt sikeres együttműködésre került sor a Seikou Systec Sdn. Bhd és a Theben AG között. A Theben kiváló hírnévnek örvend, mint világelső gyártó az idő- és világításvezérlés, a klímavezérlés és a KNX épületautomatizálás területén.

A Theben magyarországi képviseletét az Elektro-Kamleithner Kft. látja el. További részletek a www.elektro-kamleithner.hu weboldalon.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul