e-villamos online szaklap

Berker kapcsolók

99 éve Németországból

| | |  0 | |

Berker kapcsolók

A Berker GmbH Co. KG 1919 óta gyárt kiváló minőségű kapcsolókat és egyéb szerelvényeket. A mai napig minden termék Németországban készül és a legmagasabb minőségi követelményeknek tesz eleget.

A Berker az elmúlt 99 év során számtalan olyan újítással jelent meg a piacon, mely a szakmát előre vitte. 1972-ben a Berker volt az első gyártó, mely sorozatban gyártott rozsdamentes acélfedlapú szerelvényeket. Az első üveg kapcsolócsaládot, szintén ez a gyártó mutatatta 1984-ben.

A Berker alapító tagja volt annak a társaságnak, mely kifejlesztette és elsőként kezdte gyártani a KNX, korábbi nevén EIB Instabus rendszert. Azóta is a óriási termék választékot kínálja a KNX rendszerekhez.

Kétféle típusú betétet (és egyéb szerelvényeket) találunk a hagyományos kapcsoló kínálatban. Egy billenő gombosat és egy forgató csaposat. Ezek az összes dizájnban azonosak. Tehát független attól, hogy melyik kapcsoló családot választjuk, a betétek ugyan azok. Ez óriási előny a kereskedők és a kivitelezők számára is, hiszen a készletezés sokkal gazdaságosabb. Illetve, például egy társasház kivitelezésénél, ahol a leendő lakók maguk választhatják meg a dizájnt, a kivitelezés során elegendő a betéteket felszerelni és a fedlapot, valamint keretet a későbbiekben kiválasztani.

A Berkernél minden az, aminek látszik. A fedlapok és keretek a legkülönbözőbb anyagokból készülhetnek. Megtalálunk a kínálatban a műanyagon kívül számtalan egyéb anyagot is. A teljesség igénye nélkül rozsdamentes acél, akár szálra húzott, akár polírozott felülettel. Akril, üveg és 24karátos aranyozott kivitel. Az alumínium akár természetes, de akár eloxált és színezett kivitelben is. Réz, bronz, bőr keretek. De a fa, a beton és a pala is megtalálható. Az újabb trendeknek megfelelően pedig, a belsőépítészetben használt egyéb anyagok is felhasználhatók.

A Berker az első olyan gyártó, mely teljesen egyedi igényeket is képes kiszolgálni. A Manukaftur névre keresztelt gyártás az jelenti, hogy a megrendelő speciális igényeit igyekszik kiszolgálni a gyár. Ha például egy hotel a szín vagy éppen az anyaghasználat során egy meghatározott dizájnt igényel, akkor a kapcsoló szerelvényeket is ehhez lehet igazítani. A kereteket vagy éppen a fedlapokat is lehet speciális anyagból készíteni. Ilyen lehet például a sárga vagy vörös réz. Króm vagy éppen farmer anyag felületek. Speciális kompozit műanyagok. Organoide, ami egy természetes anyagokból készült lemez (gyapjú, széna és más organikus anyagok). Alcantra bőr, amit a mai luxusautókban gyakran használnak. És sok más egyéb anyag.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul