e-villamos online szaklap

Egy kapcsoló két arca

Új szerelvénycsalád a Legrand kínálatában

| | |  0 | |

Egy kapcsoló két arca

A Legrand új, egyszerre időtálló és megújuló koncepcióval készült régi és új vásárlói számára: egy mechanizmusból – mely a kor elvárásainak megfelelően minden műszaki igényt kielégít - két különböző stílussal rendelkező kapcsoló alakítható ki.

A szögletesebb formavilág a kifinomult és légies Valena Life családé, a kerekítettebb, merészebb és sokrétűbb anyagválasztékot (pl.: üveg, fa, márvány, bőr, fém) tartalmazó a Valena Allure családé. A szerelés során a beépített mechanizmusra a végső lakberendezési igényeknek megfelelően mindkét család keretei, burkolatai feltehetők, és a későbbiek során variálhatók vagy lecserélhetők.

A Valena Life és Allure család kialakításánál az innováció állt a középpontban. A hazai piackutatásokat követően, magyar fejlesztő-mérnökök több évtizedes tapasztalataival és modern technológiával készült el az új szerelvénycsalád, mely legtöbb elemét Magyarországon gyártjuk. A Valena Life termékcsaláddal a Legrand Zrt. 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott.

A termékcsaládok alapját képező Valena IN’MATIC mechanizmus korszerű technológiával készült: biztonságos, megbízható, ellenálló valamint gyorsabb szerelést biztosít.

A teljes szerelvény család olyan masszív, merevített kialakítású fém süllyesztőperemre épül, amely közel kétszer akkora erőhatásnak képes ellenállni, mint a jelenlegi Valena család süllyesztőpereme. Teljesen burkolt, műanyag fészekben ülő, dupla fogazású körmök biztosítanak a jelenleg ismert Valenánál hatékonyabb rögzítést a süllyesztődobozban. Az IN’MATIC mechanizmus köröm visszahúzó rendszere újszerű, egyedi, a Legrand által szabadalmaztatott megoldás. A nagy menetemelkedésű körmöző csavarok pedig egy gyorsabb rögzítést tesznek lehetővé.

További újítás és szintén a Legrand által levédett szabadalom a fém süllyesztőperemre egyedi módon rögzített műanyag borítás, amely nem csak érintésvédelmi funkcióval bír, hanem oldalsó kialakításának köszönhetően megkönnyíti a termékek bevízszintezését, illetve a soroláshoz egy alakos illesztés ad hathatós segítséget a szerelőnek.

A csatlakozó aljzatoknál is számos új megoldás született a biztonság megnövelésére és a gyorsabb beszerelhetőség érdekében. A gyerekvédelem a mechanizmusra lett integrálva, így az aljzat fedél nélkül is IP2X-es védettséget ad. A csatlakozó kapcsok rugós kialakításúak, ezzel jelentős szerelési időt megtakarítva, a vezetékek könnyű, kézzel történő kioldását a mechanizmuson ergonomikusan kialakított széles oldógombok biztosítják. A kötések megfelelőségének ellenőrzéséhez a mind a csatlakozó, mind a kapcsoló mechanizmus előoldalán olyan teszt pontokat alakítottunk ki, amelyek falba szerelt állapotban is lehetővé teszik a vizsgálat elvégzését. A csatlakozó aljzatok fedele csavar helyett, a csatlakozó kirántásának is ellenálló minőségű összepattanással rögzül, ezáltal jelentősen lecsökkentve a szerelési időt.

A kapcsolók hátoldalán bekötési vázlat és színjelölés segíti a szerelőt, míg az előoldalon Nap és Hold szimbólumokkal jelöltük meg az áramkör zárt illetve nyitott állapotát jelentő billentő állást. A kapcsoló billentyűk oldalirányú mozgása a mechanizmuson a termékek sorolásakor jelent segítséget a kerethez való központosításban.

A keretek és a mechanizmusra rögzítő,- bepattanóköröm-rendszer flexibilis kialakításúak, így egyenetlen fal esetén is biztosítják a korrekt és esztétikus falhoz idomulást. Sorolásnál az egyedi illesztési kialakítás és az előre felhelyezett fedelek, billentyűk garantálják minden keret típusnál probléma mentes helyre illesztést.

 A termékeket porvédő burával szállítjuk, amely magas szintű védelmet biztosít a terméknek a por, festék és karcolás ellen a kivitelezés minden szakaszában. 150 funkció teszi lehetővé a mai kor támasztotta igények megvalósítását legyen szó energiatakarékos megoldásokról, USB töltőaljzatokról, fényerőszabályzókról, rádiós redőnyvezérlésről, multimédiás megoldásokról, hotelszoba menedzsmentről a „hagyományos funkciók” mellett, illetve lehetőség van a MyHome elemekkel az intelligens otthonok kialakítására is, mely a beépített funkciók teljes körű távoli vagy helyi felügyeletét, ellenőrzését teszi lehetővé. A LED technológiának köszönhetően energiatakarékos, megbízható és hosszú élettartamú megoldás fényjelzős funkciók kialakítására. A LED fényjelző egyszerűen bepattintható a számára kialakított aljzatba.

A Valena Life kapcsolócsalád a kifinomult stílus és az innovatív funkciók tökéletes kombinációja. A „négyzet a négyzetben” formavilág és a különböző színek (3 féle burkolat: fehér, elefántcsont és alumínium; és 19 féle keret) és variációs lehetőségeknek köszönhetően könnyen illeszthetők minden környezethez és stílushoz. Új kialakítású konkáv billentyűje kellemes érintést és hangtalan működést biztosít.

A Valena Allure design ikonikus kialakítást jelenít meg: újdonságot képvisel mind a megjelenés, mind a forma területén. Kifinomult vonalai elcsábítják a felhasználót és modernitással ruházzák fel a terméket. A lekerekített formák egyediségét nem csupán a klasszikus és modern színek emelik ki, hanem az elegáns és sokrétű anyaghasználat is. Az Allure termékek esetében a billentyűket 7 színben, a kereteket 22 színben kínáljuk otthonok, középületek (szállodák, irodák, rendezvény teremek, múzeumok stb.) stílusossá és egyedivé tételéhez.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul