e-villamos online szaklap

GES R2 padlódobozok az OBO Bettermann-tól

| | |  0 | |

Az OBO GES R2 sorozatú padlódobozai mindenütt jó választást jelentenek a padló alatti rendszerek között, ahol az elegáns megjelenés, nagy terhelhetőség és a sokoldalú alkalmazhatóság fontos szempont.

Legyen szó lakóhelyiségekrõl vagy nyilvános terekrõl, mint a fogadó terek, bevásárló központok vagy kiállítási terek – a padlódobozok kitûnnek szép megjelenésükkel, tovább növelve a legigényesebb padlóburkolatok értékét is.

A GES R2 sorozat kerek padlódobozai lehetõvé teszik az erõsáramú és adatátviteli csatlakozásoknak a felhasználás helyén történõ kialakítását. Kezelésük rendkívül egyszerû: a csatlakozókat a kompakt szerelvénytérben csatlakoztatjuk, és a szerelvényteret a fedéllel lezárjuk. A fedél kivitelétõl függõen a padlódobozok száraz vagy nedves ápolású padlókon alkalmazhatók.


A padlódobozok különbözõ anyagokból készülhetnek. A cink présöntvénybõl készült változat nikkel, króm, patinázott réz és patinázott sárgaréz felületkezeléssel rendelhetõ.

A GES R2 padlódobozok az Ackermann made by OBO márka által kínált megszokott funkciókat biztosítják, ugyanakkor a korábbi, GESRM2 modellhez képest akár 100 %-kal nagyobb beépítési teret kínálnak. A szerelvénybeépítõ egység üresen vagy elõszerelve is rendelhetõ. Az elõszerelt változat egy Modul 45 sorozatú kettes csatlakozóaljzat és legfeljebb kettõ adatátviteli csatlakozó beépítését jelenti. A betondobozból, szerelvénybeépítõ egységbõl és fedélbõl álló moduláris felépítmény egyszerû összeállítást tesz lehetõvé a mindenkori alkalmazási terület kívánalmainak megfelelõen. A GES R2 padlódobozok minden fedélváltozata alkalmazható álpadlók és esztrichpadlók esetében egyaránt.

A tubussal ellátott GES R2 padlódoboz kompakt felépítésének és elegáns megjelenésének köszönhetõen tûnik ki. Zárt állapotban a tubus megvédi a szerelvényteret a víz bejutásától, ami például a padló tisztítása során elõfordulhat. A szerelvénybeépítõ egység alsó gyûrûjében található tömítés akkor is megvédi a szerelvényteret a víz bejutásától, amikor a tubusfedél a vezetékek kivezetése céljából nyitva van. A tubussal ellátott GES R2 padlódoboz ezzel megfelel az MSZ EN 50085-2-2 szabvány nedves ápolású padlókban alkalmazott szerelvénybeépítõ egységekkel szemben támasztott követelményeinek. Négyféle felületkezeléssel rendelhetõ: nikkel, sárgaréz, króm és vörösréz. A vakfedeles változat bajonettzáras fém fedele imbuszkulcs segítségével nyitható. Ez a kivitel különösen alkalmas nyilvános terekben való alkalmazáshoz, illetve idõszakosan használt villamos installációkhoz.

A csapófedéllel ellátott GES R2 padlódoboz elegáns megjelenéssel rendelkezik. Tökéletes megoldást jelent nagy értékû, száraz ápolású padlókhoz. A bepattintható fedél zárószerkezete biztonságos kábelkivezetést tesz lehetõvé. A padlódoboz zárt állapotban nedves ápoláshoz is megfelel. csapófedeles kivitel króm, sárgaréz, patinázott sárgaréz és patinázott vörösréz felületkezeléssel választható.

A mûanyag GES R2 változatok különösen megfelelõek padlószõnyeg-burkolatokhoz. A legjellemzõbb alkalmazási helyek az irodaépületek. A fedél két kivitelben áll rendelkezésre: A kábelkivezetõvel ellátott változat folyamatos használathoz a legalkalmasabb. A vakfedéllel ellátott változat, amely csak csavarhúzóval nyitható, elkerülhetõvé teszi az illetéktelen hozzáférést. A szõnyeget védõkeret óvja a sérülésektõl, és egyben megakadályozza a szõnyegszegély kidörzsölõdését. A mûanyag padlódobozok acélszürke és grafitfekete színekben kaphatók. (x)

További információk: www.obo.hu, info@obo.hu

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul