e-villamos online szaklap

Változások a korábbi vezető tervezői cím odaítélésének eljárásrendjében

| | |  0 | |

Az MMK elnöksége, tekintettel a vezető tervezői címnek a megváltozott piaci körülmények következtében történő felértékelődésére, úgy döntött, hogy a korábban megszerzett vezető tervezői címmel rendelkezők számára lehetőséget biztosít a vezető tervezői szakmai cím könnyített eljárás keretében történő visszaállítására.

Változások a korábbi vezetõ tervezõi cím odaítélésének eljárásrendjében

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége, tekintettel a vezetõ tervezõi címnek a megváltozott piaci körülmények következtében történõ felértékelõdésére, úgy döntött, hogy az MMK Szakmai Címek Ügyrend 4. § (2) bekezdésében foglalt szabály alkalmazásával a korábban még a településtervezési és az építészeti-mûszaki tervezési, valamint az építésügyi mûszaki szakértõi jogosultság szabályairól szóló 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet alapján megszerzett vezetõ tervezõi címmel rendelkezõk számára lehetõséget biztosít a vezetõ tervezõi szakmai cím könnyített eljárás keretében történõ visszaállítására.

Az MMK Elnöksége a döntés alapján módosította a Szakmai Címek Ügyrendet. A módosítás következtében a szakmai minõsítésben szerepet kapott a korábbi cím figyelembevétele oly módon, hogy a korábbi vezetõ tervezõi cím megléte és a mûszaki tudományos tevékenység együttesen legfeljebb 20 pont erejéig figyelembe vehetõ.

Emellett az MMK Elnökség kimondta, hogy a korábban megszerzett vezetõ tervezõi cím a fizetendõ díj vonatkozásában a meglévõ vezetõ címmel azonos megítélés alá esik, ezért a visszaállítás kamarai szolgáltatási és adminisztrációs díja az MMK Küldöttgyûlés 8/2016. (V. 21.) és 11/2017. (V. 6.) számú határozatai alapján 0.- Ft.

Az eljárásrend további szabályait a módosítás nem érintette, azok a korábbi vezetõ tervezõi címmel rendelkezõk eljárásában is alkalmazandók.

Az építésügyi és az építésüggyel összefüggõ szakmagyakorlási tevékenységekrõl szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet értelmében a szakmai cím nem eredményeztet újabb szakmagyakorlási jogosultságot, ugyanakkor a tervellenõrzést kizárólag a vezetõ tervezõi szakmai címmel rendelkezõk végezhetik.

Az eljárásról részletesen a mmk.hu/e-mernok/szakmai-cimek oldalon olvashatnak.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul