e-villamos online szaklap

Pro Lumine Innovatív világítás tervezője 2016 díj átadása

| | |  0 | |

A XLVIII. Közvilágítási Ankéton Mezőkövesd Zsóry-fürdőn ünnepélyes keretek közt került sor a Pro Lumine Innovatív világítás tervezője 2016 díj átadására.

A díjat a MEE Világítástechnikai Társaság, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata és a Magyar Világítástechnikáért Alapítvány hozta létre, tekintettel arra, hogy a LED fényforrásoknak köszönhetõen a világítástechnika területén forradalmi technológiaváltás tapasztalható, mely egyre korszerûbb innovatív és energiatakarékos megoldásokra ad lehetõséget a szakterületen dolgozó tervezõk, gyártók, forgalmazók és világítási berendezések szerelésével, korszerûsítésével foglalkozó vállalkozók részére.

A pályázaton „Belsõtéri világítás” és „Szabadtéri világítás” kategóriában anonim módon, jeligés pályázattal indulhatnak a jelöltek. A pályázat kétfordulós, az ötfõs szakmai zsûri szigorú szempontok szerint bírál: korszerû, innovatív, gazdaságos, valamint szakmailag helyesen és alaposan kidolgozott pályamûvek kerülhetnek a második fordulóba. Idén belsõtéri kategóriában induló pályamûvek fennakadtak az elsõ rostán, így három szabadtéri mû mérkõzött meg a második fordulóban. A döntõbe jutott pályázók a Közvilágítási Ankét keretében egy-egy prezentáióval egybekötött elõadással mutatták be pályázatukat a zsûrinek és a közönségnek, a végsõ döntés fele részben a zsûri értékelése, fele részt a Konferencia résztvevõinek szavazata alapján született meg.A Pro Lumine Innovatív világítás tervezõje 2016 díj nyertese a BDK Kft. és partnere a PRO-MAX TWIN Bt. a „Hidak útján – A budapesti Rákóczi híd közvilágításának megújítása” címû pályamunkájukkal, mely Pap Zoltán, Tamás László, Császár Ferenc, Hódos Jiøina, Zaymus Vince és Dobó Zoltán közremûködésével készült.

A második fordulóba jutott és a Pro Lumine díj jelöltje 2017. címet nyerte szabadtéri világítás kategóriában TUNGSRAM–Schréder Zrt és partnere a FÕMTERV Zrt. a „FINA SMART CITY” címû pályázattal, melyet Kanalas Tibor és Séllei Zsolt készítettek.

Szintén döntõs lett és Pro Lumine díj jelöltje 2017. címet nyert a szabadtéri világítás kategóriában a Be light Kft. és partnerei: TECTON Kft., a Market Építõ Zrt. és a Vilati Szerelõ Zrt. a „DUNA ARÉNA vezérelt épülethomlokzati világítása” címû pályamûvükkel, melyet Ivanics Zoltán és Nagy Attila jegyeznek.

Szívbõl gratulálunk a nyertesnek és a döntõbe jutottaknak, egyben köszönjük valamennyi pályázó kitûnõ munkáját! A pályázat 2017-ben is meghirdetésre kerül, a leendõ pályázóknak fontos tudni, hogy a pályamûvek beadására korábbi, õszi idõpont várható, a pályázati felhívás hamarosan olvasható lesz az e-villamos.hu és a www.vilagitas.org honlapokon.

A díjátadóról készült további képek ide kattintva tekinthetõk meg.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul