e-villamos online szaklap

Átfogó segédlet jelent meg a villámvédelmi kockázatkezeléshez

| | |  0 | |

Az MSZ EN 62305 szabvány gyakorlati alkalmazásának egyik legvitatottabb része a kockázatkezelés. Igaz, hogy a számítások elvégzése jellemzően szoftverek segítségével történik, de az építmények jellemzőinek meghatározásakor – amely a kockázatkezelés lényegi része – számos olyan kérdés vetődik föl, amelyre a villámvédelmi szabvány sem ad egyértelmű választ.

Ezen a helyzeten kíván segíteni a Villámvédelmi kockázatkezelés címû elektronikus kézikönyv, amely a www.obovikop.hu oldalról tölthetõ le, és amelyet az OBO Bettermann Kft. adott ki.

A kiadvány rövid, gyakorlatias formában ismerteti a kockázatkezelés folyamatát a modellalkotástól a paraméterek javasolt beállításán át a dokumentálásig, támaszkodva a hazai tûzvédelem hatályos szabályrendszerére és mindazokra az alapelvekre is, amelyeket tartalmaz ugyan az MSZ EN 62305, de szövegszerûen nem fogalmaz meg.

Jóllehet a segédlet az OBO online ingyenesen és szabadon hozzáférhetõ kockázatkezelõ szoftverének honlapján, a www.obovikop.hu oldalon keresztül érhetõ el, hasznos lehet mindazok számára is, akik más szoftverekkel végzik a számításokat.

A segédlet a honlap kezdõoldaláról Új kiírás indításával továbblépve, a menüsávban található könyv piktogrammal tölthetõ le.


Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul