e-villamos online szaklap

Megújul az ÉTDR

| | |  0 | |

Megújul az ÉTDR ügyféloldali felülete, könnyebbé válik az építéshatósági ügyintézés – jelentette be Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár a Construma építőipari kiállításon, 2017. április 6-án.

Elindult az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszer, ismertebb nevén az ÉTDR új felületének tesztverziója. A portál 2017. április 6-án 10:00-kor jelentkezett a mai elvárásoknak megfelelõ új és könnyen kezelhetõ felülettel.A megújulás célja az építészek, építtetõk, ügyfelek, illetve építési beruházást folytatók dolgának megkönnyítése. Az új verzió élesítése után kevesebb idõbe telik majd az ügyintézés, nem kell felhasználói kézikönyvet olvasni, mert a kérvény benyújtás folyamatát felugró segítségablakok, statikus segítõszövegek és az elektronikus kérdõívekbõl már ismert alsó állapotjelzõ sáv segíti – fejtette ki a helyettes államtitkár. Így egy helyen, egy rendszeren belül megtalálható lesz minden, ami a kérelem benyújtásához szükséges, egyszerû, minõségi vizuális keretbe foglalva.

Több más újítás mellett a jelenleg használatos, a dokumentumok besorolására szolgáló jelleg/típus/munkarész beállítást felváltja az egyes dokumentumok címkézése, így a nagy mennyiségû, akár 2-300 dokumentum változásait sokkal könnyebb lesz követni, könnyebben szûrhetõk az éppen szükséges iratok.
A bétaverzióban induló rendszer eleinte párhuzamosan fut az éles rendszerrel, hogy a felhasználóknak módjuk legyen kipróbálni az új felületet. A tesztverzió elérésérõl és a visszajelzés lehetõségeirõl az ÉTDR belépési felületén is található tájékoztatás. Az újonnan beépített funkciók, valamint az egyszerûbben használható felület kialakítása a rendszer használóinak visszajelzései alapján indult el, így a felhasználók véleménye a bétaperiódusban is sokat számít.

A 2013 óta mûködõ ÉTDR az építésügyi hatósági engedélyezési eljárások felülete. Építési, bontási, használatba vételi, vagy egyéb építésügyi engedélyre bárkinek szüksége lehet, így célszerû az engedélyezési eljárások elektronikus rendszerét is a felhasználók igényeihez igazítani. Az új felület kialakítása éppen ezért a felhasználóktól érkezõ visszajelzések alapján indult el.

https://www.e-epites.hu/megujult-etdr-tesztfelulet

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul