e-villamos online szaklap

A Fény Mestere: megvannak a döntősök!

| | |  0 | |

Kiválasztásra kerültek a shortlist-es alkotások A Fény Mestere – Master of Light 2016. világítástechnikai pályázaton.

2015 júniusában a Lisys-Project Kft. megalapította A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai díjat. A Nívódíjjal az alapító a szakma figyelmét kívánja olyan világítástervezõk, építészek, belsõépítészek, tárgytervezõk, képzõmûvészek, iparmûvészek, elektromos tervezõk és más kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára felhívni, valamint a legkiemelkedõbbnek a nívódíj átadásával elismerni, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a magyarországi világításkultúra fejlõdéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét elõmozdítják.

A beérkezett pályázatok szakmai színvonala a zsûri véleménye szerint bizonyítja, hogy vannak innovatív, elõremutató ötletek, melyek emelik a hazai világításkultúra színvonalát. A short listre kiválasztott pályamûvek a zsûritagok álláspontja szerint épp eredetiségük miatt emelkedtek ki a többi közül.
A bírák az alábbi 3 pályamûre szûkítették azok körét, akik közül kikerül majd A Fény Mestere – Master of Light 2016 díj gyõztese:

Pályázók betûrendben                 Pályázat címe
Bokor Gyöngyi                                 LED by LED                 
Healium Decoration Kkt.                Dodeka                 
Kudlacsek Janka                            Örvény-lámpa
                  
Gratulálunk nekik és köszönjük magas szakmai színvonalú munkájukat!

Az eredményhirdetésre 2017. február 22-én kerül sor, egy kötetlen hangulatú esten, ahol lehetõség nyílik találkozni olyan építészekkel, belsõépítészekkel, dizájnerekkel, tárgytervezõkkel, feltalálókkal, akik munkájukkal hozzájárulnak a hazai világítási kultúra emeléséhez.

A döntést, hogy ki nyerte meg az idei nívódíjat a zsûritagok a short listre kiválasztott pályázók prezentációinak értékelését követõen, az esten hozzák meg. A fõdíj mellett több szakmai díj is átadásra kerül, így a Junior Master of Light 2016 hallgató díj, a Magyar Belsõépítész Egyesület által támogatott Design Különdíj, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata által támogatott Fénytechnikai tervezés Különdíj és a GE Hungary Kft. által támogatott ECO Különdíj is.

A díjátadónak az egykori Óbudai Harisnyagyár épületének legfelsõ emeletén található 400 m²-es, 4 méter belmagasságú terem ad otthont, melynek hatalmas ablakai, látszó téglafalai és ipari oszlopzata egyedülálló loft-hangulatot áraszt. A teret a díjátadóra tervezett egyedi fény-installáció teszi ez alkalomra még emlékezetesebbé. A nem mindennapi fingerfood party-n a kötetlen beszélgetésekhez Juhász Attila és jazz zenekara adja a háttér-hangulatot.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul