e-villamos online szaklap

Elindult A Fény Mestere

Master of Light 2016 hallgatói társdíja a Junior Master of Light 2016

| | |  0 | |

A díjjal az alapító és a díj támogatója azoknak a hallgatóknak a tevékenységét, alkotó munkáját kívánja elismerni, akik gondolataikkal, újító ötleteikkel, világítási terveikkel, a megszokottól eltérő szemléletükkel hozzájárulhatnak a hazai világításkultúra fejlődéséhez.

Idén újra versenghetnek a hallgatók a Junior Master of Light világítástechnikai díjért, amelyet az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének támogatásával tavaly alapított a Lisys-Project Kft.

A hallgatói pályázat támogatásával az ERCO inspirálni szeretné a jelentkezőket, hogy bátran gondolkodjanak új világítási megoldásokon, érezzék a világítástervezés fontosságát már a tervezés részeként. Álláspontja szerint a most felsőfokú tanulmányaikat folytató generáció lesz az, amelyik az új a technológiákat hosszútávon alkalmazni tudja majd, számukra a LED és a digitális világ lesz a meghatározó.

A pályázat meghirdetésre került a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, az Óbudai Egyetemen, a Budapesti Műszakiés Gazdaságtudományi Egyetemen, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a Budapesti Metropolitan Egyetemen, a Széchenyi István Egyetemen, a Szent István Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen. A pályaművek vizsgálatakor első sorban a hallgatók kezdeményező, kreatív tevékenységét értékelik.

A Junior Master of Light hallgató díjat szakmai zsűri ítéli oda, ami valós szakmai elismerést jelent a győztes pályázónak. A pályázatot nagy sajtó figyelem övezi, a győztes pályázó neve a szakmai fórumokon ismertté válik, komoly hazai – és a fődíjnak köszönhetően – nemzetközi kapcsolatokat alakíthat ki, amelyek a karrierépítésben nagy előnyt jelentenek.

A pályázás feltételei egyszerűek, a pályázati dokumentáció a www.afenymestere.hu oldalon tölthető fel. A nevezéseket 2017. január 12-ig várja az érintett területek kiemelkedő képviselőiből álló zsűri. Nem kisebb nevek vesznek részt a pályaművek értékelésében,pályaművek értékelésében, mint:

  • Bányai Tamás, világítástervező, a tavalyi A Fény Mestere – Master of Light nívódíj győztes pályamű világítási koncepciójának megalkotója,
  • Csontos Balázs, a Vígszínház világítás tervezője és világítási felügyelője,
  • Haász Ferenc, az ERCO világítástervezője és a Madebylight tervezői közösség alapítója,
  • Juhász Ákos, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója,
  • Kádár Bálint, a KÉK alapítvány elnöke,
  • Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője
  • és a zsűri elnöke:Somogyi Krisztina, vizuális intelligencia-kutató.

A Junior Master of Light 2016 díjat 1 fő kaphatja meg vagy egy 3 főből álló alkotó közösség. A győztes pályaművet benyújtó pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül, amelynek része egy 2017-ben szervezett, több napos, gyárlátogatással egybekötött szakmai út az ERCO Lüdenscheid-i központjába.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul