e-villamos online szaklap

A megbízható: BKRS kábeltálca az OBO-tól

| | |  0 | |

A lépésálló kábeltálcák gondoskodnak a biztonságos munkavégzésről az iparban.


1. ábra: A megemelt kábeltálcák alatt tartókengyelek segítségével lehetõvé válik egyéb eszközök elvezetése is.

Az emberek, gépek és különbözõ installációk védelme nagy jelentõséggel bír az ipar területén. Robusztus anyagok és szigorú biztonsági elõírások garantálják a biztonságos üzemmenetet még a legkeményebb igénybevétel esetén is, mint például a gyártósorok esetében.

Az ipari körülmények között stabil és hatékony villamos installációra van szükség a berendezések erõsáramú és adatátviteli ellátásnak megbízható biztosításhoz.

Az OBO nehéz, lépésálló kábeltálcái egyaránt gondoskodnak a villamos installáció és a dolgozók biztonságáról az iparban. Ennek érdekében az OBO tovább bõvítette a BKRS rendszert. A 100 és 110 mm-es oldalmagasságú kábeltálcák a gépek, vagy az automatizált, robotrendszerekkel rendelkezõ gyártóberendezések területén gyakran fellépõ nagy terheléseknek elviselésére képesek. A 100 mm és 600 mm közötti 6 tálcaszélesség minden alkalmazási területhez a legmegfelelõbb megoldást nyújtja.

A két milliméter anyagvastagságú kábeltálcák, fedelek és Z-elválasztó elemek szerkezetüknek köszönhetõen nagy terhek hordozására alkalmasak. Minden mûszaki elõírás betartása mellett és szerelési változattól függõen az OBO akár 9 KN-ig terjedõ lépésterhelés-állóságot garantál. Az integrált acél és bordázott alumínium fedelek csúszásmentesek és biztonságossá teszik az állást a kábeltálcák felületén,  ami minimálisra csökkenti a baleseti kockázatot a mindennapi használat során.


2. ábra: A lépésálló kábeltálcák gondoskodnak a biztonságos munkavégzésrõl az iparban

A támasztókonzolok segítségével növelhetõ a szerelési tér. A megemelt kábeltálcák alatt tartókengyelek alkalmazásával kiegészítõ eszközök elvezetése is lehetséges. Az opcionálisan beszerelhetõ védõlemez alálépés elleni védelmet biztosít és megakadályozza ennél a szerelési változatnál a szennyezõdés lerakódását a kábeltálca alatt, valamint hozzájárul a balesetek megelõzéséhez.

A modern ipari létesítményekben a legkülönfélébb környezeti feltételek találkoznak. A durva, szennyezett, gyakran magas hõmérsékletû környezet, a rázkódás és hasonló hatások veszélyeztetik az erõsáramú kábeleket és az érzékeny adatátviteli, illetve vezérlõ vezetékeket. A BKRS rendszer zárt szerelési teret biztosít a kábelek és vezetékek számára, amely megakadályozza a szennyezõdés bejutását és védelmet nyújt a mechanikai és elektromágneses terhelésekkel szemben.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul