e-villamos online szaklap

A kábellétrák új generációja

| | |  0 | |

Az OBO Bettermann új, innovatív gyártmányokat fejleszt!

„Kábellétráink egyesítik a magas fokú stabilitást a szerelési elõnyök sokaságával”, mondja Michael Schmidt, az OBO Bettermann kutatás-fejlesztés kábeltartó-rendszerek részlegének vezetõje. Az OBO ugyanis teljesen megújította a jól bevált kábellétra-rendszert, és az ipar igényeihez optimalizálta azt. Különleges tulajdonságaiknak és a létrafokok speciális kialakításának köszönhetõen még több helyet kínálnak és még több rugalmasságot biztosítanak a szerelés során vízszintes és függõleges alkalmazás esetén egyaránt.


1. kép: Hegesztett kábellétrák 


Az új létrafokok innovatív, közvetlenül a létrák alsó pereméhez történõ hegesztése zárt, nagy szilárdságú kötést biztosít. A fokok alsó elhelyezkedésének köszönhetõen nagyobb tér áll rendelkezésre a kábelek és vezetékek szereléséhez. A létrafokok a jól átgondolt perforációnak köszönhetõen is tökéletesen megfelelnek a legkülönfélébb ipari követelményeknek. Különlegesség, hogy rögzítõbilincsek segítségével mindkét oldalukra szerelhetõek kábelek és vezetékek. Ezáltal a kábelezéshez rendelkezésre álló tér optimálisan kihasználható, így a legtöbb esetben keskenyebb, ezért kisebb költségû kábellétrák is elegendõek.


2. kép: Hegesztett létrafok

A rendelkezésre álló anyagok is változatosak. A létrák szalaghorganyzott, tûzihorganyzott, illetve rozsdamentes acél (V2A) és saválló (V4A), valamint festett (porszórt) kivitelben is kaphatóak. Minden kivitel megfelel az OBO magas minõségi követelményeinek. Terhelhetõségüket és korrózióállóságukat az OBO saját BET-tesztközpontjában vizsgálták.


3. kép: Kábelhágcsó

Mindezen túl a hegesztett kábellétrák praktikus tartozékkínálatukkal is kitûnnek. A rögzítõbilincsek nagy választéka biztosítja minden szerelési helyzethez a legmegfelelõbb kábelrögzítési megoldást. Az ívek és irányok rugalmas változtatását egy egészen új tartozék teszi lehetõvé: a multifunkciós összekötõ. Az összekötõ különleges kialakításának köszönhetõen minden szerelési helyzethez kiválóan illeszkedik. Ezáltal szimmetrikus és aszimmetrikus csatlakozások egyaránt lehetõvé válnak. Azon terültek számára, ahol a hõtágulás okozta hosszváltozások kialakulására lehet számítani, az OBO szintén rendelkezik a megfelelõ megoldással. A tágulási összekötõ gondoskodik a kábellétrák rugalmas illesztésérõl.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul