e-villamos online szaklap

Megújult a GES R2 padlódoboz-sorozat

| | |  0 | |

Az Ackermann made by OBO márka GES R2 típusú, megújult, kör keresztmetszetű padlódobozai nagyobb teret biztosítanak a szerelvények beépítésére, illetve két új fedélváltozattal és egy három ponton vízszintezhető esztrich-padlódobozzal egészültek ki.

Minden GES R2 fémfedelû padlódoboz (króm, nikkel, vörös- és sárgaréz kivitel) zárt állapotra vonatkozóan tanúsított IP66-os védettséggel rendelkezik. A GES R2 padlódobozok ideálisak minden olyan helyiségbe, ahol a feltûnésmentes erõsáramú és adatátviteli ellátás hangsúlyos szempont, legyen szó lakótérrõl vagy nyilvános helyekrõl, mint elõcsarnokok vagy bevásárlóközpontok.


Több rendelkezésre álló hely: a GES R2 padlódoboz szerelvénybeépítõ egysége egy Modul 45-ös kettes csatlakozóaljzat és két adatátviteli csatlakozó befogadására alkalmas.

Megnövelt tér

A szervényezéshez rendelkezésre álló tér a GESRM2 elõd-sorozathoz képest megduplázódott. A GES R2 padlódobozok szerelvénybeépítõ egysége a Modul 45-ös sorozat egy kettes csatlakozóaljzatának és két adatátviteli csatlakozónak a beépítését teszi lehetõvé. A szerelvénybeépítõ egység hatékony kialakítása lehetõvé tette a szerelvényezési tér megnövelését a GES R2 padlódobozok teljes méretének csupán kismértékû növelése mellett.

Új fedélváltozatok: tubus és kábelkivezetõ

A korábbi modellek fém felnyitható fedele a GES R2-ben átalakításra került. A fedél záró funkciója a biztonságos vezeték kivezetést szolgálja.

A további két fedélváltozatnak köszönhetõen bõvültek a GES R2 alkalmazási lehetõségei. A tubussal rendelkezõ változat az EN 50085-2-2 szabvány feltételeinek megfelelõen nyitott állapotban is alkalmazható nedves ápolású padlókon. A mûanyag kivitelû GES R2 padlódobozok kábelkivezetõvel is kaphatók.


A GES R2 padlódoboz kábelkivezetõje a tartós kivezetést is lehetõvé teszi.

Esztrich-padlódoboz hárompontos szintezõvel

A szintezhetõ esztrich-padlódobozba az esztrichbe történõ beépítése során kell a szerelvénybeépítõ egységet elhelyezni. A padlódoboz egyszerû hárompontos szintezõvel tökéletesen az esztrichréteg felsõ pereméhez igazítható és szintezõ pontként is szolgálhat az esztrich fektetése során. A magas felfekvõ felületnek köszönhetõen nagy teherbírással rendelkezik.

IP66-os védettség minden fém fedélváltozat esetében

Minden fém fedelû GES R2 padlódoboz IP66-os védettséget igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik a padlódoboz zárt állapotára vonatkozóan. A fedél zárt állapota esetén a padlódobozban található villamos szerelvények erõs vízsugár ellen is védettek. Háromféle fém fedélváltozat áll rendelkezésre: vakfedél, nyitható fedél és tubusos fedél.


A szintezhetõ GES R2 esztrich-padlódobozok szintezõ pontokként is szolgálnak az esztrich fektetés során.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul