e-villamos online szaklap

Megjelent az Épületvillamosság című szakkönyv új, átdolgozott kiadása

| | |  0 | |

Az ismételt kiadást az indokolta, hogy a szakma szűk fél év alatt „elfogyasztotta” a közel ezer példányban megjelenő kiadványt.

Az Épületvillamosság címû szakkönyv hatodik aktualizált, átdolgozott kiadása a napokban jelent meg. Remélhetõleg a mostani, az új és az aktuális ismereteket is feldolgozó szakkönyv továbbra is hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezõknek, kivitelezõknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás területén dolgozó szakembereknek, valamint a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedõ tanulóifjúságnak.
 
A könyv – bár az elõzõ kiadáshoz képest újabb szakterületekkel nem bõvült – sem terjedelmében, sem felépítésében nem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig. A szerzõk továbbra is azt a célt tûzték maguk elé, hogy az épületvillamosság fõbb, napjainkra jellemzõ ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre.

 Új, azaz bõvebb és részletesebb a világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, megoldásaira, a villámvédelemre, az akkumulátorok fontosságára, az érvényben lévõ elõírások és szabványok felsorolására.

Ne várja senki a könyvtõl, hogy azt áttanulmányozva, a saját szakmai területére vonatkozóan mindenben naprakész információt kap, mivel ennek gátja a kötött terjedelem és a napról - napra fejlõdõ technikai haladás, az új és újabb szabályozás, valamint az újnál is újabb technológia, termék- és választékskála.

Abban a korban élünk, amikor a szerzõknek is és az olvasóknak is egyaránt újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új megfogalmazást, az új elnevezéseket, az új szemléletet. Mindezeket szeretnék ismét közkinccsé, értelmezhetõvé és „könnyebben emészthetõvé” tenni.

Dési Albert, fõszerkesztõAz Épületvillamosság címû könyv hatodik kiadása, beszerezhetõ a kiadón keresztül.
Építésügyi Tájékoztatási Központ Kft.
1074 Budapest, Hársfa u. 21.

A könyv megrendelhetõ az interneten is ide kattintva!

További információk a etk@etkkft.hu e-mail címen vagy a 36-1-351-9774-es telefonszámon kérhetõk.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul