e-villamos online szaklap

Különleges oktatórendszer a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak

| | |  0 | |

Egy az elektronikai és elektrotechnikai szakképzésben használható, speciális laboratóriumi oktatórendszert adományozott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a C+D Automatika Kft.


A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kiemelten fontos feladatának tekinti a mûszaki pályák szakember utánpótlásának támogatását. A szervezet több olyan kampányt is indított az elmúlt években, amelyek egyrészt a pályaválasztás elõtt álló általános iskolások körében igyekszik népszerûsíteni ezt a területet, másrészt erõsítheti a kapcsolatot a magyarországi elektronikai, elektrotechnikai ipar és a leendõ szakemberek között.

“Összekötjük a munkahelyeket olyan érdeklõdõ diákokkal, akik képesek gyorsan felvenni a ritmust, mert szeretik amit csinálnak. Ebben nagy segítség a diákok és az iskolák számára is, ha a gyakorlati képzésben olyan eszközökkel dolgozhatnak, amelyek naprakész ismereteket adnak” – mondja Günthner Attila, a MEE irodavezetõje. A szervezet most 480 ezer forinttal járult hozzá, a C+D Automatika Kft-vel közös adományozási akcióhoz. A speciális eszközt a Budapesti Mûszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák szabadon, térítésmentesen használhatják.


 
Danyi Vilmos a BMSZC szakmai fõigazgató-helyettese az oktatórendszerrel kapcsolatosan elmondta: az újdonságok pozitívan hatnak a tanulókra, érdeklõdésük aktívabb, figyelmük koncentráltabb. A szakképzést végzõ szaktanárok számára ugyanakkor bõvíti a módszertani lehetõségeket. Ezzel hatékonyabbá, gyakorlatiasabbá tehetik az ismeretek feldolgozását.

A most átadott speciális laboratóriumi megoldás egy alapkészülékbõl és hardver kiegészítõkbõl áll. Az alaprendszerhez jelenleg 150 féle témában választható tananyag. Ez holisztikus szemléletmóddal feldolgozott hatalmas mûszaki tudásanyag magyar nyelven is elérhetõ.

A C+D Automatika Kft. a mûszaki szakképzés magas színvonalának visszaállításáért felelõsséget érzõ mûszeripari vállalkozás, mely már több ízben támogatott szakmai tanulmányi versenyeket értékes tárgynyereményekkel.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul