e-villamos online szaklap

Megérkezett a mérnökkereső!

| | |  0 | |

A Magyar Mérnöki Kamara az mmk.hu oldalon található névjegyzékben létrehozta a mérnökkereső funkciót, amelyet a Construma-n fog bemutatni.

Az építtetõ egy könnyen kezelhetõ felületen gyorsabban kiválaszthatja, hogy milyen szakági tervezõmérnökre van szüksége, utána pedig egyszerûen meg is találja a lakóhelyéhez legközelebb esõ mérnökök listáját és elérhetõségét.


Térképes keresési lehetõség

A rendszernek része egy területi alapú, térképes megjelenítést is lehetõvé tevõ felület, ahol akár települési, akár járási vagy megyei szinten megtalálhatóak lesznek a tervezõmérnökök.

Egyszerûbb szabályozás, fontosabb mérnöki munka

Évek óta hatalmas fejlõdés tapasztalható a létesítményi berendezések terén. Folyamatosan fejlõdik az épületgépészeti technológia, megjelent az épületautomatizálás és az okos ház, soha el nem képzelt mennyiségben és minõségben állnak rendelkezésre építési anyagok.

Mindezek miatt az épülõ lakóházak döntõ többségénél a napi mûködés, a funkcionalitás, vagyis a hozzáadott mérnöki munka legalább olyan meghatározó tényezõ lett, mint a választott építészeti megoldás. Az építkezés szabályainak egyszerûsítése gyorsítja és megkönnyíti ugyan az építkezés elindítását, azonban ezzel a megrendelõ felelõsségévé válik, hogy az elképzelt, kényelmes és modern épület megtervezéséhez az arra alkalmas tudással rendelkezõ mérnököt bevonja.

A kamara új szolgáltatásának célja, hogy segítse az építtetõt, milyen esetekben javasolt a szakági tervezõ megkeresése, és hogyan tud a leggyorsabban és legegyszerûbben megfelelõ tervezõmérnököt találni.

Az útmutató átvehetõ a Construma-n!

A Magyar Mérnöki Kamara közzétesz egy útmutatót, amelybõl a megrendelõ tájékozódni tud arról, hogy melyek azok a leggyakrabban elõforduló szaktervezõi kérdések, amelyekre már az építkezésnek legelsõ fázisaiban gondolni kell:
- napkollektoros hõtermelés és napelemes áramtermelés, illetve ezek létesítésével kapcsolatos tudnivalók;
- az energetikai beruházások megtérülése;
- az épületautomatikai megoldások beépítése és a szükséges villamos tervek bemutatása stb.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul