e-villamos online szaklap

Az egyszerű bejelentéshez kötött (300 m² alatti lakóépületek) építéséhez szükséges épületvillamos kiviteli tervek

| | |  0 | |

A Magyar Mérnök Kamara az érintett tagozatok irányába véleményezésre megküldte az egyszerű bejelentéssel kapcsolatos kormányrendeletek (többek között az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet) módosítását célzó előterjesztés tervezetét.

A Magyar Mérnök Kamara által elõzetesen javasolt változások, kiegészítések az elõterjesztés tervezetébe nem épültek be. Egyrészt több módosítani javasolt rendelkezés kikerült a tervezett szabályozásból (így eleve nem tartalmazhatja az MMK javaslatait), másrész a tervezetben megtartott szabályozásba szintén nem épültek be az MMK korábbi javaslatai.

Az Elektrotechnikai Tagozat véleményezte az tervezetet és kiegészítette azt az egyszerû bejelentéshez kötött építési tevékenységhez szükséges kivitelezési tervdokumentáció tartalmából kimaradt épületvillamossági résszel.

A kiegészítés az alábbi:

„10. Épületvillamos tervek az épület összetettségéhez és jellegéhez illeszkedõ darabszámban, a tervezõ által szükségesnek ítélt léptékben és az Épkiv. 1. melléklet II.  4. pontja szerinti részletezettséggel, amennyiben az építmény teljesítményfelvétele 7 kW-nak megfelelõ áramértéket meghaladja.”

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul