e-villamos online szaklap

Relumina - a nagynyomású higanylámpák helyett

| | |  0 | |

2015 áprilisától az EU országaiban nem lehet értékesíteni a higanylámpákat. Ezeknek – a közvilágításban ma is igen elterjedt – fényforrásoknak a helyettesítésére a Feilo Sylvania hathatós megoldást dolgozott ki. A Relumina fényforrás választék a magas nyomású higanygőz lámpák energiatakarékos helyettesítője.


A Relumina kerámia fémhalogén technológiával készült a higanyos lámpák kiváltására oly módon, hogy szükségtelenné válik a meglévõ elektronika vagy a lámpatest cseréje.

A Relumina jelentõs energiamegtakarítást, gyors megtérülést, megnövelt fénykibocsájtást és magasabb színvisszaadást kínál egy egyszerû, egy az egyben cserével.

Az 55, 85 és 170 W-os kivitelben elérhetõ Relumina-típusok a 80, 125 és 250 W-os higanylámpákat váltják le. A fényforrások színhõmérséklete 3000 kelvin, és hatékonyságuk 88 lm/W. A 18 ezer órás átlagos élettartamon belül a csereköltség 4–6 ezer órán belül megtérül.

A Relumina 84-es színvisszaadási értékével és nagyobb fényáramával jobb látási komfortot biztosít, mint a higanylámpák, és jelentõsen kisebb az áramfelhasználása is.

A termék Európában, a Feilo Sylvania belgiumi gyárában készül, és hamarosan továbbfejlesztett változatával is kirukkol a világítástechnikai cég. (x)

www.feilosylvania.com
info.hu@feilosylvania.com

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul