e-villamos online szaklap

Kiderült, hogy ki lett a Fény Mestere!

| | |  0 | |

A 2016. február 11-én, a Gerbeaud Átrium termében került sor a nagyszabású gálavacsorával egybekötött díjátadóra, ahol kiderült, hogy a Lisys-Project Kft. által alapított A Fény Mestere – Master of Light díjat a Palatium Stúdió Kft. nyerte a Budapesti 4-es metro Újbuda-Központ megálló világításának megoldásaiért és megvalósításaiért.

A Palatium Stúdió Kft. nyerte az elsõ A Fény Mestere – Master of Light 2015 díjat. A Junior Master of Light 2015 díjat Kiss Dorottya vehette át.

A 2016. február 11-én, a Gerbeaud Átrium termében került sor a nagyszabású gálavacsorával egybekötött díjátadóra. Itt derült fény arra, hogy a Lisys-Project Kft. által alapított A Fény Mestere – Master of Light díjat és az ERCO által támogatott hallgatói díjakat idén kinek ítélte oda a szakmai zsûri.

A Fény Mestere – Master of Light 2015 pályázatra érkezett világítási-terveket O. Ecker Judit, a MÉK Belsõépítészeti tagozatának elnöke méltatta, a kitüntetõ díjat Böröcz Sándor, a Lisys-Project Kft. ügyvezetõje, a díj alapítója adta át a pályázat gyõztesének, a Palatium Stúdió Kft. ügyvezetõjének, Erõ Zoltánnak. A pályázatra benyújtott Budapesti 4-es metro Újbuda-Központ megálló megvalósult világítási megoldásaiban testet öltött az európai színvonalú világítás-tervezés és kivitelezés, amelyet a zsûritagok kiemelkedõ szakmaisága, kreatív elképzelései miatt egyöntetûen kimagaslónak értékeltek. A zsûri véleménye szerint örvendetes, és a jövõre nézve rendkívül bíztató, hogy a pályázatra beérkezõ pályamûvek mindegyike igen magas színvonalú volt.

A Junior Master of Light 2015 pályázatra érkezõ hallgatói tervekrõl a Kortárs Építészeti Központ elnöke, Kádár Bálint beszélt a díjátadón. A díjakat Müller László az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetõje, a hallgatói társdíj támogatója adta át. Kiss Dorottya meghökkentõen újszerû Lampa Magnifico világítás szettje elvarázsolta a zsûrit ötletességével, így õ lett a Junior Master of Light 2015 díj 1. helyezettje.

A díjazottak mindkét pályázat esetében összetett nyereményben részesülnek. A Palatium Stúdió ügyvezetõje A Fény Mestere 2015 megtisztelõ címmel együtt átvett egy mûtárgynak is beillõ csiszolt üveg emlékdíjat, és egy elismerõ oklevelet. Ezen felül az alapító Lisys-Project Kft. felajánlásából 600 000 Ft nettó pénzjutalmat, továbbá 3 fõ részére utazást kaptak a 2016-os frankfurti Light & Building szakkiállításra.

A Junior Master of Light 2015 címet elnyerõ Kiss Dorottya, a 2. helyezett Kalászi Zoltán – Pintér Márton páros és a 3. helyezett Filó Gergely – Szederkényi József páros az emlékdíj és az elismerõ oklevél mellett 2016-ban szervezett több napos, gyárlátogatással egybekötött szakmai utat nyertek az ERCO lüdenscheid-i központjába.

A díjat alapító Böröcz Sándor, és a hallgatói társdíj támogatója Müller László egyetértenek abban, hogy a pályázat nagy sikerrel zárult, sikerült felkelteni a jelen és a jövõ építészeinek, tervezõinek figyelmét, de a végsõ célhoz vezetõ úton –, hogy a világítástervezést a perifériáról újra a fókuszpontba helyezzék – még csak az elsõ lépést tették meg. Ezért a megkezdett munka folytatódik, és márciustól újra meghirdetik a pályázatokat.

A FÉNY MESTERE - MASTER OF LIGHT 2015 GYÕZTESE: 
Budapesti 4-es metró, Újbuda-Központ Állomás Palatium Stúdió Kft.

Short Listre kiválasztott pályamûvek:
- A Nitrogénmûvek Zrt. irodáinak kialakítása - Art Front Hungary Kft.
- Debreceni Református Nagytemplom Gyülekezeti tér világítás felújítás - Pelei Mérnökiroda
- Eiffel Palace homlokzatvilágítás - Gelesz és Lenzsér Kft.
- Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - Ártér Építész Mûterem Kft.

A pályázatokra beérkezett mûvek és az átadóról készült képek a díj honlapján, a www.afenymestere.hu oldalon megtekinthetõek.


Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul