e-villamos online szaklap

Akár 87%-os megtakarítás intelligens Organic Response kompatibilis lámpatestekkel

| | |  0 | |

Rövidesen a magyarországi piacra is megérkeznek a professzionális világítástechnikai piac új kulcsszereplője, a Feilo Sylvania új, forradalmi Organic Response vezérléstechnikával szerelt lámpatestjei.

A Feilo Sylvania bemutatja: akár 87%-os megtakarítás intelligens Organic Response kompatibilis lámpatestekkel

Egy kereskedelmi használatú épület energiafelhasználásának átlagosan 30%-át a világítási fogyasztás adja. A LED fényforrások alkalmazása ezt nagyjából 60%-kal képes mérsékelni, azonban ha intelligens vezérléssel is ellátják a világítást, úgy további jelentõs megtakarítás érhetõ el.

Rövidesen a magyarországi piacra is megérkeznek a professzionális világítástechnikai piac új kulcsszereplõje, a Feilo Sylvania új, forradalmi Organic Response vezérléstechnikával szerelt lámpatestjei. Ez a forradalmi megoldás a LED-es lámpatestek fogyasztását is további 68%-kal képes csökkenteni, összesen 87%-os megtakarítást biztosítva ezzel a hagyományos világításhoz képest.
 
Az Organic Response újszerûségét az a megközelítés adja, amely szerint a fényforrásoknak nem egy központi vezérlõegységgel, hanem egymással kell kommunikálniuk az optimális fényviszonyok és energiahatékonyság eléréséhez. A Feilo Sylvania Organic Response kompatibilis új lámpatestjei (Concord OFFICELYTE LED; Sylvania RANA; Sylvania RUBICO) már beépítéskor megkapják rendszert, amely egy mozgásérzékelõbõl, egy infravörös adóból és vevõbõl; egy fényérzékelõbõl és egy állapotjelzõbõl áll. Ezek a modulok lehetõvé teszik, hogy az Organic Response kompatibilis Concord és Sylvania lámpatestek egyszerûen érzékeljék környezetüket, és a megvilágítás szintjét egymással összehangolva állítsák optimálisra.

A lámpatestek beüzemelése rendkívül egyszerû, ugyanis nem igényelnek külön kábelezést, nincsenek kompatibilitási problémák, illetve rendkívül flexibilisen, automatikusan alkalmazkodnak a változásokhoz – például az iroda átrendezéséhez. Az Organic Response rendszerrel szerelt, Feilo Sylvania lámpatestek telepítési költsége 30%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos DALI vezérléssel mûködõ rendszereknek , a megtakarítás mértéke azonban hozzájuk képest további 35% . Így a rendszer kiemelkedõen költséghatékony, a befektetés pedig még hamarabb megtérül.

Az Organic Response rendszerrel szerelt lámpatestek beállítása és vezérlése egy intuitív okostelefon alkalmazás segítségével történik, ami kiegészíthetõ felhõalapú analitikai felülettel is, amely tárolja és valós idõben elemzi a rendszer mûködését a további optimalizáció érdekében.

A Feilo Sylvania által forgalmazott Organic Response kompatibilis lámpatestjeinek felhasználási területei lehetnek irodai terek, egészségügyi-, oktatási- vagy állami intézmények, adatközpontok, kereskedelmi egységek, repülõterek és egyéb közlekedési létesítmények, vagy akár szálláshelyek.
A Feilo Sylvania által forgalmazott Concord OFFICELYTE; Sylvania RANA és Sylvania RUBICO lámpatestekrõl bõvebb információ: www.havells-sylvania.com


A Sylvania, a Concord és a Lumiance márkanév alatt innovatív világítástechnikai termékeket gyártó Havells Sylvania és a kínai Shanghai Feilo Acoustics összeolvadásával Feilo Sylvania néven új, globális szereplõ jelenik meg a piacon.

A Havells Holding anyavállalata a Havells India a kínai Shanghai Feilo Acoustics javára megválik a Havells Sylvania részvényeinek négyötödétõl és a vállalat a továbbiakban Feilo Sylvania néven folytatja tevékenységét. A Havells Sylvania a részvények megmaradt húsz százalékát a következõ 3-5 évben adja el a Feilonak.

A sanghaji székhelyû, 1984-ben alapított Shanghai Feilo Acoustics Kína elsõ részvénytársasága (SH 600651). A társaság a 2014-ben történt felvásárlások, egyesítések és az ezt követõ nagyarányú újjászervezése óta több világítástechnikai céget magába foglaló vegyesvállalatként mûködik. A sanghaji értéktõzsdén jegyzett Feilo részvénytársaság egyik fõ részvényese a kínai állam tulajdonában lévõ Inesa Limited. (x)

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul