e-villamos online szaklap

Jogsegély a kamarai tagok számára a Magyar Mérnöki Kamarában

| | |  0 | |

A Magyar Mérnöki Kamara tagsága részére fejleszteni szeretné szolgáltatásait, amelynek keretében a kamarai tagoknak ügyvédi irodák bevonásával ingyenes, rendszeres jogsegélyszolgálatot indít.

A jogsegélyszolgálat keretében nyújtott tanácsadás a kamarai tagok szakmagyakorlásával kapcsolatban felmerülõ:
- polgári jogi,
- munkajogi,
- társasági jogi,
- valamint az építési jog alapvetõ kérdéseire terjed ki.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogsegélyszolgálat keretében kizárólag szóbeli tanácsadás történik. A tanácsadás nem terjed ki konkrét szerzõdések véleményezésére, bármilyen okiratszerkesztésre vagy képviseletre.

A jogsegélyszolgálat igénybevétele elõzetes bejelentkezéshez kötött. A bejelentkezés során idõpontot kell választani, valamint pár mondatban le kell írni a megkeresés tárgyát. Kérjük, hogy megkeresés tárgyát röviden, az ügyvédek számára értelmezhetõ módon próbálják meg összefoglalni, annak érdekében, hogy jogsegélyszolgálat eredményes tudjon lenni.

A jogsegélyszolgálat kéthetente, csütörtökönként 10 és 12 óra között áll a kamarai tagok rendelkezésére, melyet 2016-tól igény szerint természetesen bõvíteni lehet.

A jogsegélyszolgálatra jelentkezni a http://info.mmk.hu/jogsegely/jelentkezes oldalon lehet.



Az Elektrotechnikai Tagozat részérõl a következõt szeretnénk hozzáfûzni:

A témához kapcsolódik az MMK 2014. évi Feladatalapú Pályázati (FAP) rendszerének keretében, az Elektrotechnikai Tagozat kijelölt munkacsoportja által kidolgozott alábbi segédlet:

Ajánlott tervezési szerzõdés minta, az épületvillamossági tervezési szerzõdésekhez (Témavezetõ: Papp Péter)

Az ajánlott szerzõdésminta segítséget kíván nyújtani az épületvillamossági szakági tervezõknek, hogy munkájukat jogilag megalapozottan, tevékenységük sajátosságainak megfelelõen végezzék. A szerzõdésminta az e-villamos.hu-ról is letölthetõ erre a linkre kattintva.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul