e-villamos online szaklap

Publikációs lehetőség az e-villamos oldalon

| | |  1 | |

Tavaly óta megújult szerkesztői munka mentén folyik az e-villamos online szaklap gondozása, amelynek célja, hogy a MMK Elektrotechnikai Tagozatának kommunikációját hatékonyabbá, az információáramlást gördülékenyebbé tegyük, úgy a tagság, mint a teljes villamosmérnöki társadalom irányába.

Az e-villamos tartalmának gerincét természetesen a Tagozat életérõl, aktualitásairól, képzéseirõl való híradás adja, ám ezeken túl szeretnénk teret adni napi aktualitású, villamossági vonatkozású anyagoknak, valamint publikációs lehetõséget biztosítani az írói vénával és szakmai mondandóval rendelkezõ kollégák számára a szakcikkeik közlésére, akár a szakterületen mûködõ nyomtatott lapokban már megjelent anyagok hosszabb/rövidebb formában való közzétételével.

Kérjük, hogy témafelvetéseikkel, ötleteikkel, elkészült anyagaikkal, cikkeikkel keressenek bennünket ezeken az elérhetõségeken.

Lapunk sikere, közös sikerünk!

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


| 2015. szept. 30.

Tisztelt MMK Elektrotechnikai tagozat vezetősége! Nagy örömömre szolgál, olvasva a felajánlott és rendelkezésre álló lehetőséget, hogy ezen tagozaton belül létrejött egy ilyen lehetőség/kezdeményezés. Annál is inkább valós az örömöm, hisz mindennapjainkban akik a villamos szakmát gyakorolják, szembesülnek azzal, hogy mennyire nem egyszerű az érvénybe lévő rendeleteknek, szabványoknak, előírásoknak megfelelni. Hisz tapasztalhatjuk, hogy régen a jól bevált nemzeti szabványok és más előírások mennyire voltak jól értelmezhetők, betarthatók, elvégezhetők. Viszont a mai helyzetben jószerivel sok esetben kell azzal kezdeni egy-egy feladat elvégzése kapcsán, hogy az vajon az említett, vagy ide vonatkozó szabvány vagy előírás érvénybe van, vagy már nem érvényes és akkor vajon mi is az ide vonatkozó szabvány, vagy rendelet!!?? Arról már nem is beszélve, hogy a szabványok leírása (uram bocsá lefordítása) mennyire értelmezhető egy és az esetek túlnyomó többségében többféle képen. Ha javasolhatom ennek a fórumnak ezen a téren is többek között erősíteni kellő képen megteremteni annak a lehetőségét, hogy ha valakinek valamely előírás aggályos arra segítségképpen érdemi választ kaphasson. Az ebben való közös gondolkodás reményében kívánok mindenkinek további jó egészséget és munkát. Tisztelettel: Lászlófalvi József

Facebook-hozzászólásmodul