e-villamos online szaklap

Elfogadhatatlan a műszaki ellenőröknek kiírt árverseny!

| | |  0 | |

A Magyar Mérnöki Kamara elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban elutasítja a pályázat által a műszaki ellenőröknek kiírt árversenyt - a Magyar Mérnöki Kamara közleménye.

A Magyar Mérnöki Kamara közleménye az „Otthon Melege Program” keretében meghirdetett a „Társasházak energia megtakarítást eredményezõ korszerûsítésének, felújításának támogatása” címû (ZFR-TH/15) pályázattal kapcsolatban.

A Magyar Mérnöki Kamara támogatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az „Otthon Melege Program” keretében meghirdetett, a „Társasházak energia megtakarítást eredményezõ korszerûsítésének, felújításának támogatása” címû (ZFR-TH/15) pályázatot.

Ugyanakkor a Magyar Mérnöki Kamara elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban elutasítja a pályázat által a mûszaki ellenõröknek kiírt árversenyt. A díj ajánlatra vonatkozó kiírás gyakorlatilag korlátlan – negatív irányú – árversenyt jelent. Csak az azonos – legalacsonyabb - vállalási ár esetén döntõ tényezõ a gyakorlati idõ és a szakmai referencia.

Ez önmagában is pusztító hatású általában a kisvállalkozásokra nézve és konkrétan az adott projekt mûszaki ellenõrzésének megbízhatóságára és szakmai színvonalára is.

Nyilvánvaló, hogy a minõségi kritériumok lényegében korlátlan mellõzése a kiírásban rengeteg gyakorlati, kivitelezési és fenntarthatósági problémához fog vezetni, amelyek árát a lakók fogják megfizetni, esetleg többszörösen is.

A Magyar Mérnöki Kamara felhívja a pályázat kiíróját a pályázati kiírás kötelezõ felkészítésre és árversenyre vonatkozó részének azonnali felülvizsgálatára és módosítására.

Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul