e-villamos online szaklap

Bemutatkozik a Villamos Szakma Napja

| | |  0 | |

A Villamos Szakma Napja nem egy árubemutató, nem egy szakmai konferencia, nem egy szórakoztató rendezvény, hanem egy találkozási alkalom az iparág valamennyi szereplőjének.

A rendezvény alapötletét az épületgépész szakma legrangosabb eseménye az Épületgépészek Napja adta, amely színvonalas módon, a terület valamennyi aspektusát és jelentõs képviselõit felvonultató módon, nívós szakmai tartalommal és sikeres kísérõrendezvényekkel méltó keretet biztosít a piaci szereplõk találkozására. A rendezvényen számos épületvillamossági területrõl érkezõ cég is képviselteti magát, akik határozott szándékként fogalmazták meg igényüket egy hasonló formula mentén megvalósuló villamos szakmai napra.

A Villamos Szakma Napja egy olyan rendezvény, amely az iparág szereplõinek (szolgáltatók, gyártók, kereskedõk, kivitelezõk, mind az erõmûvi energetika, mind pedig az épületvillamosság területérõl) teljes vertikumának bevonásával valósul meg, és amelyet a villamos szakma szereplõi oldaláról érkezett és több ízben jelzett igényt kielégítve, hagyományteremtõ céllal kívánunk megrendezni.

A rendezvény fõbb pillérei:
- szakmai konferencia, MMK kötelezõ szakmai továbbképzés,
- gyártói, forgalmazói, szolgáltatói kiállítás,
- szórakoztató programokkal színesített gálavacsora,
- szakmai díjak átadása (év kereskedõje, gyártója, kivitelezõje, tervezõje stb.), tervpályázat.

Számos követendõ példa bizonyítja, hogy szükség van egy szakmát összefogó, annak csúcseseményének tekintett évzáró rendezvényre, megszólítva és a helyszínre vonzva az iparág reprezentánsait, mint kiállítókat; a látogatóként, konferencia-résztvevõként odalátogató mûszaki szakembereket; a szakma kirakateseményének zárásaként több száz bálozót.

Az esemény rangjához méltóak kívánnak lenni a rendezvény helyszínei is: az elképzelések szerint a mûszaki oktatás hazai fellegvára, a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad otthont a kiállításnak és szakmai konferenciának, a magas színvonalú esti programok (gálavacsora, díjátadó és bál) pedig a fõváros egyik legelegánsabb szállodájában kerülnek lebonyolításra.

Követendõ irányként került megfogalmazásra a szakmai programok sokszínûsége is, ahol helyet kap a több tucatnyi cég részvételével bonyolított kiállítás, valamint akkreditált oktatás formájában sor kerülhet a Magyar Mérnöki Kamara által szervezett kötelezõ szakmai továbbképzésekre és a különbözõ szekciókban lebonyolított konferenciára, amely jelentõs érdeklõdõi létszámot vonz a helyszínre, kiszolgálva a kiállítói és látogatói igényeket egyaránt.

Az esemény szakmai fõtámogatói a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata és a Magyar Energetikai Társaság, de további szakmai szövetségek és szervezetek bevonása kerülnek, akik támogatására és szerepvállalására számítanak a szervezõk.

A Villamos Szakma Napja nem egy árubemutató, nem egy szakmai konferencia, nem egy szórakoztató rendezvény, hanem egy találkozási alkalom az iparág valamennyi szereplõjének: egyetemi hallgatóktól, aktív mérnökökön át a szakma nagy öregjeiig, oktatóktól, tervezõkön át kivitelezõkig, épületvillamossági szakemberektõl az energetikusokig és minden, a villamosságért tenni tudó és akaró kollégának. Cél, hogy egy átfogó, reprezentatív, ugyanakkor emberi léptékû rendezvénnyel útjára indítsunk egy sorozatot, a szakma összetartozását megtestesítõ, kiemelkedõ eseményt.

A rendezvény idõpontja: 2015. december 4., péntek

További részletek hamarosan a szaksajtóban.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul