e-villamos online szaklap

Májusban jelenik meg az Épületvillamosság című szakkönyv ötödik kiadása

| | |  0 | |

2015 májusában jelenik meg az „Épületvillamosság” című szakkönyv már ötödik, bővítet, átdolgozott kiadása. Az ismételt kiadást az indokolta, hogy a szakma két és fél év alatt „elfogyasztotta” a több mint ezer példányban megjelenő kiadványt.

Remélhetõleg e bõvített és az új ismereteket is feldolgozó szakkönyv továbbra is hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezõknek, kivitelezõknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás területén dolgozó szakembereknek, valamint a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedõ tanuló ifjúságnak.

A könyv – bár az elõzõ kiadáshoz képest újabb szakterületekkel bõvül – sem terjedelmében, sem felépítésében nem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig. A szerzõk továbbra is azt a célt tûzték maguk elé, hogy az épületvillamosság fõbb, napjainkra jellemzõ ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre.

Új, azaz változott a könyvben a bõvebb és részletesebb világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, megoldásaira, továbbá a túlfeszültség-védelemre, a tûzvédelemre, villámvédelemre, a szünetmentes tápegységek fontosságára, és azok elemeinek alkalmazására történõ figyelemfelhívó rész.

Új rész lesz továbbá a könyvben a Magyar Mérnöki Kamara új szabályozási rendjével, a mûszaki ellenõrök, a felelõs mûszaki vezetõk, valamint a tervezõk és szakértõk minõsítésével foglalkozó fejezet.

Abban a korban élünk, amikor a szerzõknek is és az olvasóknak is egyaránt újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új megfogalmazást, az új elnevezéseket, az új szemléletet.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul