e-villamos online szaklap

Az NFM stratégiai partnere lett az MMK

| | |  0 | |

Július 11-én írták alá a megállapodást, miszerint a kamaránkat illető kérdésekben a minisztérium első számú szakmai partnere az MMK lesz.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MMK

Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára nyolc szakmai szervezet – köztük a Magyar Mérnöki Kamara – képviselõivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást július 11-én, Budapesten. A minisztérium a stratégiai partnereket közvetlenül bevonja az ágazati jogszabályok elõkészítésébe.

A fejlesztési minisztérium egy-másfél éves elõkészítés után elsõ körben a Magyar Mérnöki Kamarával, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségével, a Logisztikai Egyeztetõ Fórummal, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestületével, a Magyar Gasztronómiai Szövetséggel, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével, a Magyar Útügyi Társasággal és a Megújuló Energia Platformmal kötött megállapodást. A stratégiai partnerek köre a jövõben tovább bõvülhet.

A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésõbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnernek. Az együttmûködõ szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekrõl közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyûjtsék, és a minisztériumnak átadják.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul