e-villamos online szaklap

Mitől függ a kreditpont?

| | |  0 | |

Miért kapunk X cég rendezvényén 0,5 pontot, miközben Y-éknál 2-t? Ki, mi minősíti, és legfőképpen hogyan az adott továbbképzést? Olvasóinkat – érthető módon – nagyon érdekli a téma, erről szól írásunk, melynek véges aktualitást ad az, hogy épp most folyik a rendszer úgymond szabványosítása, reformja.

Elõször ejtsünk szót az MMK honlapján hozzáférhetõ adatokról.

A kreditpontos rendezvényt szervezni szándékozó cégnek elõször el kell olvasnia az adott pályázati tájékoztatót, majd kitöltenie az ugyanitt található akkreditációs adatlapot. Ehhez csatolandó egy tematika, valamint az ezzel összevonható órabeosztás. Ezeket a dokumentumokat a cég az akkreditációs díj befizetésérõl (25 000 Ft) szóló igazolással együtt elküldi az MMK illetékesének (pl. akkreditacio@mmk.hu), és ezzel meg is tette a magáét.
Az MMK-nál az ügyintézõ továbbítja az anyagot az illetékes Szakterületi Munkabizottságnak (19 ilyen van), amely tagjainak kapacitása, munkatempója szerint 3-4 héttõl kb. 2 hónapig bezárólag elbírálja azt. Érdemes minél hamarabb beadni az anyagot, mert elõfordulhat betegség, nyaralás, egyéb elfoglaltság, ami nyújt az ügyintézésen.

A képzés, szeminárium persze megtartható akkor is, ha még nem született döntés a kreditpontokról, csak egyrészt veszít a vonzerejébõl, másrészt úgy tisztességes, ha a delikvens elõre tudja, mit és mennyit kap.

Az elbírálás után az MMK kiküld a cégnek egy kreditpont-igazolásmintát, aminek alapján kiadható az igazolás. A cég arról, hogy a helyszínen vagy késõbb postai úton bonyolítja ezt, már maga dönt.

És végül a pontérték megállapításáról. Az MMK-nak nincs nyilvánosan meghatározott paraméterlistája, hogy ezért meg ezért ennyi meg ennyi pont jár; a munkabizottsági tagok errõl tapasztalatuk és értékítéletük szerint döntenek. A befolyásoló tényezõk:
-    A képzés idõtartama (természetesen minél hosszabb, annál több információt lehet átadni).
-    Az elõadások minõsége (erõsen szubjektív, de megítélhetõ paraméter).
-    Az elõadók személye (ide is érvényes az elõbbi megjegyzés).
-    Végül a szeminárium oktató jellege. Itt arra kell gondolni, hogy a résztvevõknek elég-e a jelenléti ívet aláírniuk, a többi idõt pedig a kávézóban tölthetik, vagy van-e valamilyen számonkérés, például teszt.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul