e-villamos online szaklap

A Kamara költségvetése

| | |  0 | |

Cikkünkben az MMK 2009-es befejezett és 2010-es tervezett költségvetését tekintjük át. A számok jól tükrözik, hogy a köztestületnek kevés pénzből kell megoldania sok feladatot.


KÖLTSÉGVETÉS TÁBLÁZATBAN

Az MMK fõ bevételi forrása a megyei kamarák által befizetett pénzösszeg, ez a teljes költségvetés kb. 70%-a. Ahol fejleszteni lehet, az a pályázatok területe, illetve a különbözõ képzésekbõl származó pénzeké, erre látszik is a törekvés.

Mint szerkesztõ, viszont inkább a Mérnök Újsághoz tudnék hozzászólni, és mivel nem ismerem a Kamarának a kiadóval kötött szerzõdését, ezért inkább csak úgy látatlanban mondom, hogy a lapra költött évi 31,5 millió forint soknak tûnik egy szempontból. A minõséget meg kell fizetni, ez kétségtelen, és a húszezres tagság évi 11 ingyen kapott példánya sem kevés pénzt emészt fel. Viszont a lap nagyszerû reklámhordozó, aminek nemhogy a költségeit kellene kitermelnie, hanem hasznot is kellene hoznia. Hangsúlyozom, ezt a szerzõdés ismerete nélkül mondom, amiben egyéb opciók is szerepelhetnek – mindjárt említhetjük is a kiadó által szervezett színvonalas konferenciákat. Mindazonáltal lehet, hogy érdemes lenne a kamarának beszállnia a reklámszervezésbe, hiszen kinek lehetne jobb kapcsolata bármilyen szakmához, ha nem a tervezõknek?

A kiadások szintén rendezett képet mutatnak; mint mindenhol, itt is a rezsi és a bérköltségek viszik el a nagyobb összegeket. Dicséretes a tagozati élet fellendítését célzó keretemelés.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul