e-villamos online szaklap

Kivitelezési és építési engedélyezési dokumentációk változása

| | |  0 | |

A BM előterjesztést nyújt be a Kormány részére a módosítandó kormányrendeletekhez, amelyek a kivitelezési és az építési engedélyezési dokumentációk tartalmát a jelenlegitől eltérő módon szabályolyozzák. A BM olyan tervezetet fog a Kormány elé beterjeszteni, amely a szakági tervek tartalmára csak néhány mondatot tartalmaz és a rendelet-tervezetben az fog szerepelni, hogy a részletes szakági tervtartalmakat az illetékes Kamarák határozzák meg. Ezen dolgozik most a Tagozat.

Tanulmányterv
A tanulmányterv tartalmazza a tervezési programot, valamint az épület kialakításának fõ elveit, ezen belül különösen az építészeti alapelveket, a telek adottságait és a beépíthetõség feltételeit, a környezeti értékelést, továbbá minden olyan szakági elvárást, amely az épület tervezéséhez alapvetõen szükséges, ezen belül a környezettudatos építésre vonatkozó döntéseket.
A tanulmányterv az önkormányzati és az építészeti-mûszaki tervtanácsi véleményezés tárgya.
A tanulmánytervi dokumentáció szöveges és rajzi munkarészeinek tartalmát, léptékét, kidolgozottsági szintjét a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara vonatkozó szabályzata tartalmazza.

4. Épületvillamosági munkarész
Az épületvillamossági kivitelezési tervdokumentáció tartalmazza mindazon villamosenergia-ellátási, erõátviteli, világítási, mérési, vezérlési, szabályozási, gyengeáramú (informatikai, épületautomatikai, tûzjelzõ, hangosítási, TV, vagyonvédelmi, stb.) villámvédelmi, érintés(hiba)védelmi, földelési, zavarvédelmi, EMC   villamos terveket, amelyek az építmény, épület megvalósításához szükségesek. 

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul