e-villamos online szaklap

Tisztelt Kolléga!

| | |  0 | |

Az elmúlt év szeptemberében megjelent 28/2011. IX.6. BN rendelet (új OTSZ) akkreditált tanfolyam záróvizsgájának letételéhez kötötte a norma szerinti villámvédelmi berendezések létesítése területén a tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység végzését. (Fontos: a vizsga a kötelező, a tanfolyam nem!) Az azóta eltelt hat hónap alatt végül megszületett a MMK akkreditálási szabályzata, és az akkreditációs bizottság márciusi ülése nyomán jelenleg 3 akkreditált tanfolyamon indul el az oktatás.

A vizsgákat központilag a MMK szervezi és bonyolítja.

Az MMK által AKKREDITÁLT TENFOLYAMUNK:
VILODENT 98: Villámvédelem 2009, létesítési tanfolyam:  5 napos (+ konzultáció)

Ami  változatlan:  A 2009 óta sikeresen mûködõ tanfolyamon továbbra is oktat dr. Szedenik Norbert, (aki az MSZT-t is képviseli a  villámvédelmi szabványokat kidolgozó CENELEC-ben), Kruppa Attila (villámvédelmi  publikációit, elõadásait az elmúlt évek során  már sokan megismerték)  s  változatlanul oktatok jómagam is, számos nagy épület tervezõi tapasztalatával, s harminc év egyetemi oktatói gyakorlattal a hátam mögött. (Mindhárman részt vettünk a szabvány magyar nyelvû változatának szakmai  lektorálásában ) Az eredményes oktatás érdekében továbbra is limitált a csoportlétszám.

s ami változott:
A most  újra indított tanfolyamunk leglényegesebb változása a záróvizsga elmaradása, mivel azt a MMK szervezi. (Ettõl függetlenül lehetõséget adunk „próbavizsga” formájában a megszerzett tudás ellenõrzésére.) A másik változás a jelenlegi szabályozás értelmében az, hogy a mûszaki ellenõrök és felelõs mûszaki vezetõk számára is ezt a tanfolyamot ajánljuk, mivel sajnálatos módon ugyanazt a vizsgát kell letenniük mint a tervezõknek.
A vizsga nélküli tanfolyam díja 106.300Ft + ÁFA, azaz: 135.000Ft.

A IV., V., VI. és VII. hónapban havi 2 tanfolyamot hirdetünk meg : egyet budapesti helyszínnel és egyet a befutó igények szerint - megfelelõ létszám esetén – vidéki helyszínen. A budapesti helyszín lehetõvé teszi az elnyújtott, a heti egy oktatási napos képzést is, ami vidéken csak emelt létszám mellett lehetséges.
Tanfolyamunkat elsõsorban azoknak ajánljuk, akik alaposabban meg akarják ismerni az MSZ EN 62305
alkalmazási lehetõségeit és nehézségeit.

A felülvizsgálók számára sajnos még nem tudunk ilyen hírrel szolgálni: az õ képzésük pillanatnyilag csak az OKJ tanfolyam 2. modulja révén oldható meg, nem lévén sem akkreditált képzés sem vizsga. Az OTSZ várható módosítás után a felülvizsgálók képzésérõl és vizsgáztatásáról a MEE fog gondoskodni, addig azonban a MEE az általa szervezett OKJ-s tanfolyam 2. modulját tudja felkínálni megoldásként.

Üdvözlettel:
Dr. Fodor István
ügyvezetõ
E mail: info@62305.hu
villámvédelmi szakértõ, tanfolyamvezetõ

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul