e-villamos online szaklap

Ajánlott Műszaki Megoldások

| | |  0 | |

V-AMM 2-001:2011.10.30. Vasbeton szerkezetek. A vasbeton szerkezetek villamos célú felhasználására vonatkozó ajánlás elkészítését az alábbiak indokolják:

- Az áramütés elleni védelemben, az üzembiztonságban és a villámvédelemben egyaránt jelentõs szerepet játszik a földelés és potenciálkiegyenlítés.

- Ezeket az intézkedéseket kiválóan lehet megvalósítani a vasbeton szerkezetek felhasználásával, feltéve, hogy a vasbeton szerkezetek acélbetétei megfelelõen vannak kialakítva.

- A megfelelõ kialakítás akkor biztosítható, ha a vasbeton szerkezetek tervezésének és kivitelezésének stádiumában figyelembe van véve ez a célkitûzés.

- A vasbeton szerkezetek villamos célú felhasználása az építész-, a statikus- és generáltervezõ koordinált együttmûködését igényli akkor is, ha a földel t, az összekötõ hálózatot és más villamos szerkezeteket a vasbeton szerkezet részeként a villamos tervezõnek kell megterveznie.

- Nincs olyan szabvány vagy elõírás, amely iránymutatást adna a nem villamos szakterületek képviselõinek arról, hogy milyen teendõik vannak a vasbeton szerkezetek létesítése során a vasbeton szerkezetek villamos célú felhasználásának érdekében.

A TELJES LETÖLTHETÕ DOKUMENTUM

 

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul