e-villamos online szaklap

32/2011 (X.12.) MMK Elnökségi határozat

| | |  6 | |

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége átmeneti intézkedésként az akkreditált tanfolyamok és a vizsgáztatás beindításáig a kérelmező épületvillamossági tervezők részére, a vizsgakötelezettség teljesítésének 2012. április 30-ig történő előírása mellett, a villámvédelmi tervezési tevékenységet lehetővé teszi.

Felszólítja az MMK Elektrotechnikai Tagozatát, hogy az MMK fõtitkárságának bevonásával a tanfolyamok és a vizsgák akkreditációjának feltételrendszerét készítse el, és azt jóváhagyásra terjessze a 2011. november 9-i elnökségi ülés elé. A Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. az MMK Elektrotechnikai Tagozata szakmai segítségével kezdje meg a villámvédelmi tanfolyam szervezését és lebonyolítását.

Az MMK Elnöksége felkéri az Elektrotechnikai Tagozatot, hogy 2012. április 30-ig az MMK Elnökségének ülésein havonta számoljon be a megtett intézkedésekrõl.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


| 2011. dec. 15.

Tisztelt Uraim, Tisztelt hozzászólók! Magával az Elnökségi Határozattal és Kondics Imre kollégával is vitatkoznék. A Határozattal azért-melyet ugyancsak e témát érintően, egy másik cikk kapcsán már kifejtettem, most röviden megismétlem- azért, mert a MMK behódoló, szolgalelkű módon állt kérdéshez, érintett tagjai meglévő jogosultságai védelmében- a jogszabályi hierarchiát felrúgó BM-rendeletben foglaltakat szentírásként kezelve nem az észrevételezést-ellenállást, hanem az azonosulást választotta. Kondics Imre kolléga repülős hasonlatával vitatkoznék: "...a hajózó személyzet majd csak jövőre vizsgázik le a gép vezetéséből!" alapjaiban téves, ugyanis jelen esetben a hajózó személyzetnek (tervezők, műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők) van érvényes vizsgájuk az adott géptípusra, csupán az adott géptípuson történt valamilyen változás, melyet a hajózó személyzet számára (is) előírt továbbképzési rendszer keretében meg tudnak ismerni, el tudnak sajátítani. Még egy gondolat: Ha a jogszabályalkotás eme logikáját (és a MMK hozzáállását)elfogadnánk, akkor azon túl, hogy a továbbképzési rendszer egy fabatkát sem érne, egy-egy új jogszabály, szabvány , előírás megjelenésekor újból és újból tanfolyamról tanfolyamra járhatnánk és vizsgázhatnánk.


| 2011. nov. 10.

Véleményem szerint jogszabályt egy elnökségi határozat nem írhat felül. A Kamarának a jogalkotóknál kellett volna lobbizni az átmeneti időszak rendezéséről.


| 2011. okt. 31.

2011. február 4. "A közigazgatási egyeztetés szakaszában van az új OTSZ http://e-villamos.hu/?action=show&id=1871 A MEE Tervezői Munkabizottságában a közeljövőben napirendre tűzzük a villámvédelmi szakemberek továbbképzésének kérdését is, erről értesítjük majd a tervezőket, felülvizsgálókat. Dr. Fodor István vezető tervező, MEE tervezői MUBI elnök 2011. február 15 - 10:53:23" (!!!) Hogy szalad az idő http://www.rolex-chat.com rolex replica watches review


| 2011. okt. 28.

A most idézett 32/2011 (X.12.) MMK Elnökségi határozat mentesít a tanfolyam alól, eddig értem. De melyik szabvány alapján kell/lehet addig is tervezni? Üdvözlettel Benke Szilveszter


| 2011. okt. 26.

Első olvasatban: Látok "Nekem tetszik" gombot, de mit tegyek ha nincs "Nekem ez nem tetszik" , arra hol lehet klikkelni?


| 2011. okt. 26.

Ami hirtelen eszembe jutott, pedig már régóta tervezem! Ezúton tisztelettel meghívom az MMK Elnökségének prominens (értsd alatta, a fenti döntésben részt vett) tagjait egy repülős utazásra. Az út különlegessége az lesz, hogy a hajózó személyzet majd csak jövőre vizsgázik le a gép vezetéséből! De komolyra fordítva a szót, már ha egyáltalán erről a döntésről lehet komolyan beszélni! Ez a döntés - véleményem szerint - egy olyan mértékű sületlenség, amely komolyan megkérdőjelezi a döntéshozók mérnök-szakmai képességét! Felnőtt mérnök emberek tényleg képesek ilyenre? Felelős tevékenység végzését engedélyezik bemondásra? Most úgy érzem magam, mint Józsi bácsi a mezőgazdasági repülőn tett próbaútján, amikor azt mondja: "No, erre azért nem számítottam!" Azt gondoltam, a mérnök szakma elismertségének idestova már 20 éve tartó mélyrepülése lassan véget ér! De most úgy látszik nem így lesz. És ehhez a "fényes tekintetű" Kamara nem csak, hogy asszisztál, de aktívan kezdeményez is! Az MMK Elnöksége bizonyította, mindenen túl tud tenni! Ez az igazi, amikor saját magunk (mert kívülről ugye a Kamara az mi vagyunk, hús, vér mérnök emberek) ássuk még mélyebbre a sírunkat! Remélem, köszönetet nem várnak érte! Több szót nem is érdemes erre pazarolni! like E-1

Facebook-hozzászólásmodul