e-villamos online szaklap

Tervzsűri kicsiben, ha nagyban nem megy

| | |  1 | |

Mérnökkollégánk érdekes dolgot vetett fel, aminek érdemes utánagondolni. Javasolná, hogy az oktatási intézmények próbáljanak némi kollegiális alázatot belenevelni a fiatal végzősökbe – ami jelenleg bizony hiányzik.

A tisztelet hiánya szerinte nem is annyira a kollégákkal szemben nyilvánul meg, hanem a szakma irányában. Konkrét példaként említhetõ, hogy olyan munkákat is elvállalnak, amelyekhez nincs megfelelõ tapasztalatuk, amikhez hasonlót sohase csináltak. Ez még önmagában nem is lenne baj, hiszen mindent el kell kezdeni egyszer, viszont tanácsot sem kérnek, utána nem járnak a dolgoknak. A felgyülemlett tapasztalatok, minták mellõzése, negligálása azzal jár, hogy a kiérlelt megoldások helyett újra fel kell találniuk esetenként a spanyolviaszt, ez pedig hibázást von maga után.
Kérjenek tanácsot a tapaszalt idõsebb kollégáktól, akár szakcsoporti szinten is! Régen hasonló dolog a nagy cégeknél jól mûködött.

Székelyhidi István javaslata: legyen néhány, telefonon, illetve online elérhetõ tapasztalt kolléga, akitõl kérdezni lehet. Ebbe be lehetne vonni például nagy rutinnal rendelkezõ nyugdíjas kollégákat.

Kérdéseink, amikre várjuk olvasóink gondolatait:

- Megvalósítható-e az ötlet?

- A mai világban mennyire tekintenek riválisokként egymásra a tervezõk? Vajon jó szívvel tanítanák-e esetleges konkurenciájukat?

- Van-e generációs különbség munkamódszerben, világszemléletben?

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Béla | 2011. aug. 11.

Kovács úr véleményét pillanatnyi informatikai hiba miatt én adom közre: 14 éve foglalkozok tűzjelző rendszerek tervezésével, engedélyeztetésével, kivitelezésével, karbantartásával. 2011 áprilisától nyugdíjas vagyok. Van egy fiatal MMK tervező kolléga (90km-re tőlem!), aki előzetes konzultáció nélkül már 5esetben "áttervezte" a tűzoltóság által jóváhagyott dokumentációmat, természetesen áron alul vállalva a munkát, lejáratva az első tervezőt. Egyetértek az iskolában történő "kollegiális alázatra neveléssel", de ezt a munkát a Kamarán belül kellene folytatni az etikai kódex ismerettel és számon kéréssel, a szakmai igényesség alkalom szerinti ellenőrzésével. Új tag csak úgy kerülhetne a Kamarába, ha a fenti vizsga követelménynek megfelelne. Ugyanezt a feltételt szabnám a tervezői engedély meghosszabbítása során is. Nem gondolok itt nagy adminisztrációs munkára, az internetes "távoktatás" módszere, a kredit pontos előadások megfelelnének erre a célra. A Kamarán belül nem tesszük közzé az etikai vétség miatt elmarasztalt kollégák névsorát. Miért? Szerintem tanulnánk az esetekből. Amennyiben igény van rá, biztonságtechnikai (vagyonvédelmi) rendszerek tervezésében szívesen segítek a fiatal kollégáknak". Tisztelettel: Kovács Attila ügyvezető ig.

Facebook-hozzászólásmodul