e-villamos online szaklap

Fókuszban az energiahatékonyság és az épületenergetika

| | |  0 | |

CEP® Clean Energy & Passive House Expo, 2011. október 19-20.

Az Európai Unióban kiemelten kezelik az energiahatékonysággal összefüggõ kérdéseket, így az épületenergetikával kapcsolatos követelmények szigorodtak az elmúlt idõszakban. A direktívák szerint 2018-tól a közintézményeknek alacsony energiafogyasztásúaknak kell lenniük, 2020-tól pedig valamennyi új épületnek a közel nullenergiás körbe kell tartoznia. A cél, hogy az épületek energiafelhasználása jelentõsen csökkenjen, ugyanakkor növekedjen a megújuló energiák – nap, szél, földhõ – használata. Ezáltal jelentõsen nõhet az épületenergetikai felújítások száma, és erõsödhet a megújuló energiák piaca.
Ma a Magyarországon felhasznált összes energia 40%-át az épületeinkben használjuk el (ennek egyharmadát a nem lakáscélú ingatlanok – irodák, gyárak, iskolák, kórházak – adják), s ennek mintegy kétharmada a fûtés és a hûtés számlájára írható. Az épületek fûtése az egyik legnagyobb CO2 kibocsátó.

Az elõírt Európai Uniós célok teljesítéséhez kapcsolódó témakörökkel foglalkozik az október 19-20-án harmadik alkalommal megrendezésre kerülõ CEP® Clean Energy & Passive House Expo.

A rendezvény a város szívében található Material Event Centerben (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 54-58.) kerül megrendezésre, mely alapkoncepciója “az építkezéshez és lakberendezéshez mindent egy helyen megtalál”, vagyis mindent, amire a pincétõl a padlásig egy épületben szükség lehet.

A kiállítás fõ témái 2011-ben:
- épületek energiahatékony építése, felújítása
- zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak
- passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel
- intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering, smart grid
- energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) - ÚJ TÉMA
- energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

A rendezvény fõvédnöki tisztét nagy örömünkre ismét Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára tölti be.

Szakmai partnerek: A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan idén is szorosan együttmûködik meghatározó szakmai szervezettekkel - többek között az Építési Vállalkozók Országos Szövetségével, a Magyar Mérnöki Kamarával, a Magyar a Passzívház Szövetséggel, a Magyar Építõanyagipari Szövetséggel, a Magyar Épületgépészek Szövetségével, a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesülettel.

Tájékozódjon a  2010-es CEP® statisztikai adatairól!

Legyen Ön is a nagy sikerû CEP® Clean Energy & Passive House Expo kiállítója 2011-ben, és kérje kötelezettségektõl mentes ajánlatunkat még ma!

2010-ben kiállítóink voltak többek között:
Bauland, NILAN, Aereco, Jüllich Glas, STO, ELMÛ, Thomaholz, MAICO, Honeywell, HERZ, Uponor, Stiebel Eltron, Bachl, BOSCH, Aeroventil, Masterplast, Zubadan képviselet, Nikecell, HELLA Árnyékolástechnika, Climalife, Klíma Áruház, Knauf, Labaro, EATON-Kapsch stb.
2010-es kiállítóink listáját megtekinthetik honlapunkon.

Call for Paper
Kérjük, küldje el konferenciákra vonatkozó témajavaslatait a letölthetõ kérdõív segítségével. Mondja el nekünk, mit nézne meg szívesen a kiállításon, mirõl tájékozódna leginkább! Melyek azok az új szakmai, mérnöki témák, amelyekrõl szívesen meghallgatna egy konferenciát? Javaslatait a kiállításra szóló ingyenes belépõjeggyel háláljuk meg!

További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

A rendezvény szervezõje:

REECO Hungary Kft.
H-1123 Budapest, Gyõri út 20.
Tel.: +36-1-213-4240 Fax: +36-1-213-4248
info@cep-expo.hu
www.cep-expo.hu

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul