e-villamos online szaklap

A Mikroelektronikai és Technológia Intézetről

| | |  0 | |

Az intézetnek nagy szerepe van a nappali képzés mellett a posztgraduális világítástechnikai szakmérnökök oktatásában is.

A Mikroelektronikai és Technológia Intézet az 1979-ben alakult. Létrejöttében nagy szerepet játszott az Alkatrésztechnológiai Tanszék, a Technológiai és Üzemszervezési Intézet, a Természettudományi Tanszék és a a Neuman János Informatikai Kar Matematika Intézete.

Az Intézetnek két fõ képzési feladata van: a Mikroelektronika és technológia (korábban Elektronikus eszközök) szakirányú hallgatók képzése, valamint részvétel valamennyi józsefvárosi hallgató oktatásában (a Fizika, Matematika, Villamosipari anyagismeret, Digitális technika, Mûszaki dokumentáció és Elektronika tárgyak oktatásával). Az oktatást mûhelyek és számítógépes laboratóriumok segítik. Szintén az egész hallgatóság rendelkezésére áll a Mikroelektronikai és Technológia Intézethez tartozó Open Learning Center (OLC). Ez elektronikus könyvtár jelleggel mûködõ számítógépes laboratórium, célja nem egy szûkebben vett szakterület kiszolgálása, hanem a legkülönbözõbb feladatok ellátására korszerû számítógépes háttér biztosítása oktatónak, hallgatónak egyaránt (nyelvi szoftverek, enciklopédiák használata, CD írás, hypertextes anyagok készítése stb.).

A posztgraduális képzés keretében az Intézet évtizedek óta folyamatosan képez világítástechnikai szakmérnököket, akik iránt jelentõs ipari igény mutatkozik, amelyet teljes egészében az Intézet elégít ki a magyar munkaerõ piacon. Az MTI részt vesz a távoktatásban is: a Villamosmérnöki alapszak természettudományos alapismereteinek és szakmai törzstárgyainak, valamint a Mûszaki menedzser szak  hasonló tantárgyainak oktatásával.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul