e-villamos online szaklap

Construma: nem túlságosan felvillanyozva

| | |  0 | |

Alapvetően jól sikerült kiállításon vagyunk túl. Nagy reklám, megfelelő látogatottság és belső komfort jellemezte a rendezvényt. Néhány igazi újdonságot is láthatott a szakma, és szokás szerint az egymással való találkozás alapcélja is teljesült. Persze azért akadtak negatívumok is.

Mielõtt azonban ezek felsorolásába kezdenénk, szögezzük le, hogy a Construma, bár volt egy Electrolight + Building betétkiállítása, nem épületvillamossági rendezvény volt. Valamikor persze lehet, hogy lesz, de idén a nem túl sok elektrotechnikai kiállító, beszorítva parkettások, burkolósok közé, nem mutattak valami jól.

Említsük elõször a nyitva tartást: jubileum ide vagy oda, a 6 nap iszonyúan, fölöslegesen hosszú volt, 5, de akár 4 nap is elég lett volna. A kedd és a szerda alacsonyabb látogatottságú volt, a szombat és a vasárnap pedig a szakemberekkel kapcsolatban álló, a végfelhasználókat nem igénylõ cégek számára volt fölösleges. De még aki mind a 6 nap elégedett lehetett is, az se tudott megpihenni a hetediken, lévén az hétfõ, így kizsigerelt, nyúzott épületgépészek kezdték meg ezen a héten a munkát.
A legrosszabb ötlet pedig a hétvégi 9 órás nyitás volt, azzal az indokkal, hogy 10-kor már nagy sorok álltak a bejáratnál. Ez igaz, de talán érdemesebb lett volna kinyitni még egy kaput…

A konferenciaprogramról. Érdekes programok voltak! Ami bosszantott, hogy sokszor egymással fedésben, az engem leginkább érdeklõ 3 konferencia például egy idõben, csütörtökön 13 órakor kezdõdött, például a VILLAMOS-GÉPÉSZ nap. Nem tudom, ki hangolta össze az eseményeket, de legközelebb jobb munkát kell végeznie.

Végül egy kérdés: mit keres a Construmán mentolárus, szõrmés, mangalicás, kínai gagyidás ésatöbbi ésatöbbi… Ezekhez is a nevünket adjuk, mint szakma?

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul