e-villamos online szaklap

Újraindul a szakmérnök-képzés a Műegyetemen

| | |  0 | |

A BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszéke ismét el kívánja indítani a nagy hagyományokkal rendelkező energetikai szakmérnök-képzését. A képzés egyetemen belüli akkreditációs folyamata sikerrel lezárult, jelenleg az Oktatási Hivatal jóváhagyására várunk. Ha minden a várakozásunk szerint alakul, a 2011 februárjában kezdődő félévben el tudjuk indítani a képzést.

A képzés 4 féléves, félévenként átlagosan 120 kontaktórában kerül megtartásra. A várható tandíja 250 000 Ft/félév. Kellõ számú jelentkezõ esetén a közös tananyag után két szakirányban lehet részletesebb tanulmányokat folytatni, a Megújuló energiák, illetve a Hõ- és villamosenergia-termelés ágazaton.

A tantervet úgy állítottuk össze, hogy egyaránt alkalmas legyen a régebben energetikai területen végzettek ismereteinek felfrissítésére és a rokon szakterületeken végzettek energetikai ismereteinek bõvítésére. A jelentkezés feltétele mûszaki (mérnöki) területen szerzett legalább fõiskolai vagy BSc szintû diploma és minimum 3 éves szakmai gyakorlat.

A fejlemények a Tanszék honlapján (www.energia.bme.hu) kísérhetõk figyelemmel, és az elõjelentkezésre is ott lesz lehetõség.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul