e-villamos online szaklap

Ötös külső, egyes belső

| | |  0 | |

Néhány hete egy érdekesnek tűnő megkeresést kaptam egyik barátomtól. Megkért, hogy nézzem meg házának fűtési rendszerét, mert egy évvel ezelőtti kazáncseréje után nincs megelégedve a működéssel, és nehézkes az üzemeltetés. A feladat érdekessége abból adódott, hogy a házat Makovecz Imre tervezte.

Makovecz Imréről csak legfelső fokon tudnék írni, Ybl-, Kossuth-, Príma Primissima-, Steindl-díjas, a Corvin-lánc kitüntetettje, hogy csak néhányat soroljak fel kitüntetéseiből. Betöltött pozíciói, munkássága egy külön könyvet érdemelnének. Magam is rajongok a Makovecz-házakért, egyéni stílusáért és sajátságos épületgépészeti igényeiért. Tetszenek a belsõ terek kialakításai, de számomra a fa és a faszerkezetek játéka, használata a legvonzóbb (lássuk be, a fát nem csak tüzelésre lehet használni). Ennél a háznál sajnos az épületgépészeti kialakítás már meg sem közelítette a házhoz illő műszaki, kiviteli megoldásokat. Ez a ház valóban többet érdemelt volna.

A villanyszerelési megoldás ezekhez képest szinte apróságnak tűnik. Egyszerűen a faszerkezethez rögzítették adott esetben akár a hosszabbítót, egy szög meghajlításával, tönkretéve az igényesen kialakított belsõ szerkezetet, teret.

Várjuk olvasóink hasonló jellegű képeit.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul